van der Horst

Stienes Longin & Thomas Piessens op puntenjacht naar Dijon

Stienes Longin
Stienes Longin
Tijdens het eerste weekend van mei komen de rijders en de teams van het BGDC-kampioenschap in actie op de Franse omloop van Dijon-Prenois. De uitstap naar de Bourgogne is ondertussen een klassieker geworden op de kalender van het kampioenschap. Net als hun voornaamste concurrenten teken ook Stienes Longin en Thomas Piessens present.
Met hun #163 BMW M3 E46 zijn ze ondanks een zege in de vorige wedstrijd niet de topfavoriet voor deze meeting, waarbij twee manches van 120 minuten afgewerkt worden. Het ellenlange rechte stuk van de Franse omloop speelt nu eenmaal niet in hun kaart…

Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
“Het nadeel dat we hebben op het lange recht stuk in Dijon is niet weg te cijferen, maar we hopen dat te kunnen compenseren in het bochtengedeelte van de omloop, waar de stabiliteit van onze wagen een troef is”, verklaart Stienes Longin. “Bovendien zijn Thomas en ik goed bekend met het circuit en kunnen we beiden toch al terugbuigen op redelijk wat ervaring. Thomas is ook een rijder die zijn rijbeurten zeer goed kan opbouwen, wat hij in het verleden al meermaals bewees. Zelf leerde ik afgelopen weekend nog heel wat bij in de duels die ik uitvocht tijdens het eerste weekend van de NASCAR Whelen Euro series in Valencia. We hebben er beiden zin in en gaan op jacht naar een nieuwe overwinning in het BGDC-kampioenschap. En moesten we daar niet in slagen, dan rekenen we erop in beide manches zo dicht mogelijk vooraan te eindigen, zodat we een behoorlijk pak punten kunnen sprokkelen.”

De BGDC-meeting in Dijon vangt aan op vrijdag 1 mei met een 45 minuten durende kwalificatie, die om 10u30 geprogrammeerd staat. De eerste manche van het weekend wordt al dezelfde dag afgewerkt, om 17u00 en duurt 120 minuten. Op zaterdag 2 mei krijgen de deelnemers een tweede manche voorgeschoteld, eveneens over 120 minuten, met start om 10u00. Het circuit Dijon-Prenois heeft een lengte van 3,801km en naast het meer dan 1km lange rechte stuk is ook de ´Parabolique´ bocht, met een hellingsgraad van 11%, kenmerkend voor deze omloop.

Stienes Longin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 28 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons