van der Horst

Stiermarken: Larry ten Voorde foutloos richting tweede zege

Larry Ten Voorde - GP Elite
Larry Ten Voorde - GP Elite
Tijdens de Mobil 1 Porsche Supercup race op de Red Bull Ring stond er wederom geen maat op Larry ten Voorde (GP Elite). De Nederlander nam een perfecte start vanop pole en controleerde zonder problemen de race. Al mocht de uittredende kampioen geen moment verslappen, wat ten Voorde ook niet deed. Ayhancan Güven (BWT Lechner Racing) eindigde als tweede, terwijl Leon Köhler (Nebulus Racing by Huber) op het laagste podiumtrapje mocht plaats nemen.
  • St. Paul
Start 2021 Porsche Supercup Red Bull Ring
Start 2021 Porsche Supercup Red Bull Ring
Al van bij de start nam ten Voorde het voortouw, terwijl achter hem Güven en Dorian Boccolacci (Martinet by Alméras) het uitvochten om de tweede plaats. Daar liep het mis voor de Franse rookie en zag Köhler een paar bochten later de kans om over hem te gaan, waardoor Boccolacci naar een vierde plaats verwezen werd. Eens de eerste ronde voorbij was, keerde de rust vooraan terug en bleven de plaatsen hetzelfde. Achter het viertal was het Max Van Splunteren (GP Elite) die van bij de start voorbij Jaxon Evans (Martinet by Alméras) schoot en daarna constant zijn hete adem voelde. Toch hield de Nederlander stand met een top vijf finish als resultaat.

Lang rusten zullen de piloten niet kunnen, want net zoals de Formule 1 komen zij volgende week eveneens terug in actie in het voorprogramma voor de Grote Prijs van Oostenrijk.

Foto: Porsche AG

 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons