van der Horst

Stijn Lowette: "Glenn Van Parijs kon niet ontbreken"

Porsche NGT Racing
Porsche NGT Racing
Het is een opvallende vaststelling in de aanloop naar de start van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021: de terugkeer van heel wat gekende waarden. Naast ex-kampioenen Xavier Maassen en Dylan Derdaele zien we Glenn Van Parijs opnieuw aantreden. Hij doet het met een Porsche van NGT Racing en de steun van streekgenoot Stijn Lowette.
  • Powercars
Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs debuteerde in 2017 in de autosport als prille twintiger, na ettelijke jaren karting. In zijn allereerste seizoen binnen de Porsche Carrera Cup Benelux - toen nog onder de vlag van Porsche GT3 Cup Challenge Benelux – ontpopte hij zich meteen tot Junior-kampioen nadat hij de concurrentie in zijn klasse overvleugelde en ook enkele malen op het algemene ereschavot mocht plaatsnemen. Door die prestatie kwam hij in het vizier bij het Duitse MRS GT Racing en mocht hij aan het einde van het jaar last-minute invallen bij de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi; een endurancerace op het tot dan voor hem onbekende Yas Marina Circuit. Het zou hem het seizoen nadien een zitje opleveren in de competitieve Duitse Porsche Carrera Cup en zelfs ook in de Porsche Mobil 1 Supercup.

Het coronavirus deed zijn intrede en de Hasselaar besloot zich toe te leggen op zijn studies, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Van Parijs bleef actief in karting en aasde op een terugkeer naar de circuitracerij, iets waarin hij lukte via Stijn Lowette. “Ik ken Glenn eigenlijk nog niet erg lang, maar onze vriendschap is gegroeid. Enerzijds was hij vorig jaar regelmatig aanwezig bij NGT Racing toen ik de Porsche Sprint Challenge betwistte. Anderzijds heb ik een zoontje die aan karting doet en daardoor liep ik Glenn ook op de kartpistes tegen het lijf.”

Porsche NGT Racing
Porsche NGT Racing
“Het klikte tussen ons en we zijn aan de praat geraakt over de plannen voor het seizoen 2021”, vervolgt Lowette. “Glenn wilde heel graag de Porsche Carrera Cup Benelux betwisten, vooral omdat het kampioenschap dit jaar reeds gebruik kan maken van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup-bolide – op hetzelfde ogenblik als de Porsche Mobil 1 Supercup en bijvoorbeeld de internationaal hoog aangeschreven Duitse en Franse Carrera Cups. Het aantal beschikbare bolides is echter beperkt en gezien het palmares dat Glenn bij elkaar heeft gereden, vond ik dat hij absoluut niet kon ontbreken in het deelnemersveld. Van het ene kwam het andere en ik ben bijzonder blij dat Glenn dit jaar zijn talent nog eens kan tonen in de NGT Racing Porsche in Kambukka-kleuren. Langs de andere zijde helpt het mij ook om een betere racer te worden. Ik heb nog maar weinig wedstrijdkilometers op de teller en met een talent als Glenn in onze rangen hoop ik ook zelf snel progressie te maken!”

Bron: NGT Racing, Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 29 maart 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons