van der Horst

Stoffel Vandoorne: “De beste race van mijn leven!”

RACB Sport
RACB Sport
Hoewel hij op de omloop van Sochi geen zege wist te veroveren, wist Stoffel Vandoorne toch indruk te maken in Rusland, vooral door zijn pole en snelste wedstrijdronde in de eerste race op zaterdag. De vertegenwoordiger van het RACB National Team is met nog één meeting te gaan nu acht punten verwijderd van de tweede plaats in de tussenstand.
Het Russische weekend was op ideale wijze begonnen voor Stoffel Vandoorne. Op vrijdag zette hij op de splinternieuwe omloop van Sochi meteen de pole neer. Zaterdag, tijdens de lange race, nam hij meteen het voortouw en reed een mooie voorsprong bij elkaar.

“Helaas kwam toen de safety car tussen”, doet Stoffel het relaas. “Niet alleen was ik al mijn voorsprong kwijt, maar ik was ook al de ingang van de pitstraat gepasseerd toen de veiligheidswagen kwam voorrijden. Ik kon dus niet van banden wisselen, mijn concurrenten wel. Toen de safety car verdween, zat er maar één ding meer op: aanvallen zo hard ik kon om voor mijn verplichte pitstop zoveel mogelijk voorsprong te nemen.”

Vandoorne was helemaal ontketend, en reed het ene ronderecord na het andere. “Het was waarschijnlijk de beste race van mijn leven, maar na mijn bandenwissel moest ik tevreden zijn met de vijfde plaats”, stelde Vandoorne.
En de punten voor de snelste wedstrijdronde, die maar liefst één seconde sneller was dan die van racewinnaar Jolyon Palmer, die meteen ook zekerheid verwierf over de titel.

Op zondag kon Stoffel als vierde aan de race beginnen. “Ik kon twee rijders passeren en als tweede aantikken. Ik ben wel wat ontgoocheld dat ik dit weekend geen zege wist te scoren – dat zat er zeker in – maar toch doe ik een goede zaak in het kampioenschap. Ik scoorde dit weekend 28 punten, maar dan gelijk wie. Zo sta ik nu in de tussenstand op acht punten van tweede Felipe Nasr, met nog één meeting te gaan, over een dikke maand in Abu Dhabi.”

RACB Nationaal Team Press  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons