van der Horst

Hongarije: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne: “Dit smaakt naar meer”

Stoffel Vandoorne - GP2
Stoffel Vandoorne - GP2
Eén week nadat hij in Hockenheim twee keer op het podium mocht staan komt Stoffel Vandoorne in actie op de Hungaroring. Op een omloop die hij best graag heeft wil de vertegenwoordiger van het RACB National Team opnieuw zwaar scoren.
De rijders van de GP2 Series leven volgens hetzelfde ritme als hun collega’s van de Formule 1 en hebben dus weinig tijd om te rusten. Na Hockenheim gaat het richting oosten, waar er dit weekend op de Hungaroring vlakbij Boedapest zal worden gereden.
“Ik heb het wel voor deze omloop”, benadrukt Stoffel Vandoorne. “Niet alleen heb ik er in de opstapklassen al een paar uitstekende herinneringen bijeen gereden, maar ik vind dat het ritme van dit circuit me wel ligt. Hij draait en keert er enorm, er is geen tijd om te rusten. Meer dan ooit moet je hier vanaf de vrije trainingen over een goed uitgebalanceerde auto beschikken.”

Vooral omdat de Hungaroring een circuit is waarop het naar verluidt lastig inhalen is. “En dat is nog zacht uitgedrukt”, bevestigt de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Een goede plaats op de startgrid is hier even belangrijk als in Monaco!”

En deze tijd van het jaar wordt het er ook makkelijk warmer dan 30 graden, wat de rijders ook fysiek op de proef kan stellen. “De twee wedstrijden van Hockenheim hebben bewezen dat we alle mogelijke weersomstandigheden aan kunnen. Op zaterdag klom het kwik tijdens de lange race tot 34 graden, op zondag moesten we op een doorweekte piste onderweg.”

In beide gevallen wist de jonge Belg te schitteren, door een tweede en derde plaats te veroveren. “Dat smaakt naar meer”, stelt de ART-rijder met de glimlach. “Ik hoop dat we op ons elan kunnen doorgaan. Ik zou hier in Hongarije ook heel graag veel punten scoren.”

RACB Sport press



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons