van der Horst

Stoffel Vandoorne: “Ik leer iedere wedstrijd bij”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De zomertour van de GP2 Series is aan zijn volgende etappe in het voorprogramma van de F1 toe. Na het legendarische circuit van Silverstone is het dit weekend de beurt aan de al even iconische omloop van Hockenheim. Stoffel Vandoorne komt er met hoge ambities aan de start.
Een GP2-seizoen telt elf meetings en 22 wedstrijden, dus wordt dit weekend in Hockenheim de kaap van halfweg gerond. Voor rookie Stoffel Vandoorne is het voorlopig een seizoen met ups en downs. Bij de start van het Duitse weekend prijkt de vertegenwoordiger van het RACB National Team op een zevende plaats in de tussenstand.

“Het niveau van de wachtkamer van de F1 is aanzienlijk”, stelt Vandoorne. “Op sommige circuits is het vastleggen van een goede afstelling niet altijd makkelijk. Soms lijkt de balans tijdens de kwalificaties perfect, maar in de races lijkt het dan nergens op. Dat is precies wat me twee weken geleden in Silverstone overkwam. Maar ik leer iedere wedstrijd bij en probeer niet dezelfde fouten te herhalen.”

De jonge Belg trekt dus vol zelfvertrouwen richting Hockenheim. “De omloop doet me wat denken aan Bahrein”, stelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Niet zo snel als Silverstone, maar toch zou de gemiddelde snelheid er relatief hoog moeten liggen. Ik denk dat we er van bij de kwalificaties mooie dingen kunnen laten zien. De verschillen zullen echter – zoals steeds – miniem zijn.”

RACB Sport Press



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons