van der Horst

Stoffel Vandoorne: "De draad opnieuw opnemen"

Stoffel Vandoorne - Art Grand Prix
Stoffel Vandoorne - Art Grand Prix
Stoffel Vandoorne, stevig leider in de GP2 Series, hoopt van de meeting op de Hungaroring gebruik te kunnen maken om zijn voorsprong nog wat uit te breiden. De vertegenwoordiger van het RACB National Team in de wachtkamer van de F1 houdt wel deze omloop, een omloop waar hij in het verleden al mooie dingen liet zien.
  • De Swert Opticiens
Net zoals in de Formule 1 krijgen ook de rijders van de GP2 Series na de meeting in Hongarije een paar weken welverdiende rust. Maar dat vooruitzicht vermindert Stoffel Vandoornes ambities niet. Wel integendeel.

"Ik veronderstel dat we de draad opnieuw kunnen opnemen", glimlacht de jonge Belg. Vandoorne refereert uiteraard naar zijn zegereeks van vier overwinningen, een reeks die enkele weken geleden in Silverstone werd onderbroken. Zijn motivatie is groter dan ooit.
"ART Grand Prix is ook de renstal waarvoor Jules Bianchi gedurende vier jaar reed. We zullen alles in het werk stellen om Jules op de mooist mogelijke manier te eren. Ik hou wel van de Hungaroring en heb hier ook al mooie resultaten laten optekenen, met overwinningen in de F. Renault 2.0 en de GP2 Series."

Op dit bochtige circuit is het behalen van de pole meer dan ooit belangrijk.
"De Hungaroring, dat is Monaco zonder muren", stelt de Belg. "Het is een heel technische omloop, waar inhalen heel moeilijk is. Maar met het DRS-systeem zou dat iets eenvoudiger moeten zijn. Eigenlijk is dat inhalen niet het moeilijkste. We weten nu al dat het heel warm wordt. Men spreekt van 35 tot 38 graden. Dat betekent dat de banden danig op de proef zullen worden gesteld. Toch heb ik er alle vertrouwen is: over het algemeen ligt de bandenslijtage bij ons lager dan bij de concurrentie."

Aan de vooravond van de Hongaarse meeting telt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de tussenstand 65 punten voorsprong. Hij hoopt dat die voorsprong over een maand, bij het begin van de Belgische Grand Prix, nog groter zal zijn.

RACB National Team press



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons