van der Horst

Stoffel Vandoorne: “Ik ben er klaar voor”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De vertegenwoordiger van het RACB National Team in de GP2 Series wist vorig jaar bij zijn debuut te schitteren en wil nu resoluut voor de titel gaan. In Bahrein, waar dit weekend het seizoen begint, hoopt Stoffel Vandoorne zijn zegetocht te kunnen beginnen.
Dit weekend springen de GP2-teams op de Formule 1-trein. Op het circuit van Bahrein liet Stoffel Vandoorne zich vorig jaar al van zijn beste kant zien, door de pole te veroveren en voor de neus van rijders met heel wat meer ervaring de eerste race te winnen.

Over het hele seizoen zegevierde de Belgische rookie vier keer en finishte hij uiteindelijk als tweede in het kampioenschap. Hoeft het dan nog gezegd dat onze landgenoot in de wachtkamer van de F1 dit jaar voor de titelkroon gaat?
“Ik ben er klaar voor!”, stelt Stoffel. “Ik ben er gebrand op om opnieuw te racen. Het team van ART en ikzelf hebben van de afgelopen winter gebruik gemaakt om dit hoogstaande kampioenschap voor te bereiden.”

Tijdens de zes testdagen (drie in Abu Dhabi en drie in Bahrein) van de afgelopen weken maalde de vertegenwoordiger van het RACB National Team de kilometers af. “We gingen niet kost wat kost voor een snelle tijd. Wel hebben we meer ronden dan gelijk wie afgelegd. We hebben van de testdagen gebruik gemaakt om heel wat opties uit te proberen, iets wat door de scherpe timing tijdens de raceweekends onmogelijk is. Ook hebben we heel wat racesimulaties afgewerkt.”

De GP2-wagens beschikken dit seizoen dan ook over een ingrijpende technische nieuwigheid: een DRS-systeem. “Dat zou de wedstrijden wel eens grondig door elkaar kunnen halen”, merkt de jonge Belg op. “We mogen DRS op dezelfde manier gebruiken als de F1. Dat zal het inhalen makkelijker maken, zeker als de rijder voorin vecht met versleten banden. De keerzijde is dat je nu heel wat meer in de spiegels zal moeten kijken.”

In zijn voorbereiding heeft Stoffel ook heel wat aan zijn conditie gewerkt en tegelijk was hij ook heel wat aan de slag op de simulator van McLaren. “Fysiek voel ik me top. Met het RACB National Team nam ik deze winter deel aan de stage in Oslo en heb ik heel wat getraind bij McLaren. In Woking zat ik trouwens ook een tiental dagen aan het stuur van de simulator.”

Hoopt Stoffel Vandoorne zaterdag al de Brabançonne te kunnen laten weerklinken in Bahrein? “Ik hoop het van ganser harte. Dit blijft een ingewikkelde omloop, hoewel ik er vorig jaar de zege wist te pakken. Als het gaat om de bandenslijtage is het samen met Barcelona één van de moeilijkste. Dat zal nu nog meer het geval zijn, want we beschikken over de medium-banden, die de harde banden van vorig jaar vervangen. Maar dat is voor iedereen hetzelfde en ik herhaal: ik ben er klaar voor!”

RACB National Team Press  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons