van der Horst

Stoffel Vandoorne: Met 85 punten voorsprong naar Francorchamps

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Vijfde in de lange race van de GP2 Series op zaterdag, tweede in de sprintrace op zondag, Stoffel Vandoorne verliet de Hungaroring met een heel comfortabele voorsprong. De vertegenwoordiger van het RACB National Team in de wachtkamer van de F1 heeft zich terdege voorbereid op de Belgische manche van het kampioenschap, over vier weken in Francorchamps.
Stoffel Vandoorne hoopte dit weekend op de Hungaroring opnieuw de statistieken van de GP2 Series overhoop te halen, maar zaterdag moest hij van op de tweede plaats op de startgrid aan de eerste race in het hinterland van Boedapest beginnen.

"Het was geen fantastische start", stelde de jonge Belg. "En omdat het hier heel lastig inhalen is, kwam ik als derde over de streep. Nadien kreeg ik nog een tijdstraf van vijf seconden wegens een 'unsafe release' na mijn pitstop, waardoor ik terugviel naar de vijfde plaats."

Door het systeem van de omgekeerde grid vertrok de Belg op zondag dus van op de vierde plaats aan de korte wedstrijd.
"Dit keer geraakte ik wel goed weg", vertelde hij. "Zo kon ik al snel naar de tweede plaats doorschuiven. Ik probeerde door te schuiven naar de leiding, maar Matsushita wist mijn aanvallen goed af te slaan. Vanaf dan verkoos ik mijn tweede plaats veilig te stellen en zorgde ik er ook voor dat ik de snelste ronde van de wedstrijd wist neer te zetten. Ik ben heel blij dat ik samen met mijn teammaat voor de dubbel voor ART Grand Prix kon zorgen, het team waarvoor Jules Bianchi gedurende vier jaar reed. Tuurlijk had ik net voor de zomerpauze een nieuwe zege willen laten optekenen, maar het belangrijkste is dat ik mijn leidersplaats heb verstevigd. Zo kan ik met 85 punten voorsprong naar de Grand Prix van België trekken."

Foto: RACB National Team

   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons