van der Horst

Stoffel Vandoorne: “We laten ons hoofd niet hangen.”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De tweede testdag voor McLaren-Honda was wederom een dag om te vergeten. Na een probleemloze filmdag op zondag, keerde het tij zich tegen de Britse renstal. Alonso kende maandag problemen met de olietank en moest een nieuwe krachtbron in de MCL32 laten installeren. Vanochtend ondervond Stoffel Vandoorne tijdens de eerste installatieronde al problemen en keerde terug naar de pit, waar hij door zijn pitcrew verder moest worden geduwd om tot bij zijn box te geraken. En net zoals gisteren moest het team wederom een nieuwe Honda-blok installeren.
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
“Jammer genoeg verloren we 's ochtends na enkele ronden reeds vermogen”, aldus Vandoorne aan Motorsport.com. “We zijn nog steeds aan het onderzoeken wat het probleeem uiteindelijk was. Het is jammer dat we niet meer ronden hebben kunnen aflwerken zoals we hadden gehoopt.” Het behalen van vele kilometers zat er niet in voor de West-Vlaming en hij gaf toe dat het al twee moeilijke dagen zijn geweest voor de renstal. Hij en zijn team hopen vanavond een antwoord te vinden over wat er vandaag is misgegaan. “We laten ons hoofd niet hangen. We zijn profs”, vulde hij aan.

Persconferentie Stoffel Vandoorne
Persconferentie Stoffel Vandoorne
Veel kon de 24-jarige nog niet vertellen over het potentieel van de nieuwe McLaren. “Voor prestaties is het nog veel te vroeg maar het eerste gevoel was positief”, ging de Rumbekenaar verder. “We zullen morgen een deftige dag moeten draaien, met vele kilometers, zodat we te weten komen wat we in huis hebben qua snelheid. Ik wil voor mijzelf het maximum uit elke ronde halen om zoveel mogelijk feedback te kunnen geven aan het team.” Vandoorne, die dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de F1 aanvat, beseft dat elke ronde belangrijk is voor zijn ervaring. De samenwerking tussen Alonso en Stoffel verloopt goed en beide heren hopen om zowel het chassis als de motor te verbeteren. “We gaan er het beste van maken”, aldus onze landgenoot.


Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 28 februari 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons