van der Horst

Stoffel Vandoorne bezoekt het Autosalon

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Zaterdagnamiddag bracht Stoffel Vandoorne een bezoek aan de Honda-stand op het Autosalon. Onze formule 1 piloot zorgde voor een ware stormloop, heel wat supporters stonden in de rij om hun favoriete rijder te ontmoeten. Voordien was er een persconferentie en ook daar kon Vandoorne rekenen op heel wat aandacht, de schrijvende pers maar ook radio en televisie hingen aan zijn lippen.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne verwittigde de pers om geen te hoge verwachtingen te koesteren voor het komende seizoen. “De nieuwe wagen is nog niet klaar en we weten nog niet of hij competitief genoeg zal zijn om vooraan mee te dingen voor de zege, maar ik zal strijden voor elk punt”. Vandoorne had al snel zekerheid dat hij bij McLaren mocht instappen en heeft dus een rustige winter achter de rug. Dat zal nu wel snel veranderen want de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandoorne liet weten dat hij zijn seizoen in de Super Formula zag als een goede ervaring en alhoewel hij vorig jaar al klaar was om in te stappen in de formule 1 heeft hij in Japan nog veel bijgeleerd. “Het was zeker geen verloren jaar” preciseerde hij. Vandoorne kijkt uit naar het nieuwe seizoen, maar de reglementsverandering in de formule 1 laat niet toe om te voorspellen welk team competitief voor de dag zal komen. “Nog geen enkel team weet waar het staat, ook McLaren niet. We hebben veel vooruitgang geboekt we willen competitief zijn en strijden voor elk punt en gaan voor podiumplaatsen. Of we dat al kunnen van de eerste race weet ik nog niet.”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Met zijn teamgenoot Fernando Alonso kan Stoffel Vandoorne goed opschieten; “Ik zal hem de komende weken nog veel tegen het lijf lopen, met zijn ervaring kan ik nog heel wat leren van hem.” De eerste Grote Prijs van het seizoen 2017 vindt plaats op 26 maart in Australië.

Extra foto's van het bezoek van Vandoorne kan u terugvinden in het desbetreffende fotoboek.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 15 januari 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons