van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Blij dat ik geen fouten gemaakt heb"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne's debuut in de Formule is niet onopgemerkt voorbijgegaan, dat kunnen we na een nachtje slapen gerust stellen. De meningen over de prestatie van onze talentvolle landgenoot zijn voor het overgrote deel niets dan lovend en ook Vandoorne zelf lijkt meer dan tevreden te zijn over hoe hij het er bij zijn invalbeurt voor Fernando Alonso van af gebracht heeft.
"Dit resultaat was min of meer wat ik verwacht had", stelt Vandoorne. "Ik heb het maximale eruit gehaald en ben redelijk tevreden. De start was een beetje moeilijk; er vielen brokken links en rechts en het was vrij hectisch eigenlijk. Gedurende de ganse openingsronde werd er gebikkeld."

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
De GP2-kampioen sneed zijn eerste Grote Prijs echter met een goede hoop aan. "Sinds het begin van het weekend heb ik me goed gevoeld in de wagen en was ik er vrij gerust in dat ik een goede prestatie kon neerzetten. Ik ben blij dat ik geen fouten gemaakt heb, daar hechtte ik echt aandacht aan, en dat ik naar huis kon met een punt, wat een mooie extra was."

Jenson Button
Jenson Button
"Over het algemeen, was dit weekend een grote kans voor mij, ik heb er het beste van gemaakt, getoond wat ik in mijn mars heb en nu moet ik gewoon wachten en kijken wat er gebeurt. Het is niet aan mij om dat te beslissen, dus laten we afwachten wat de toekomst brengt", aldus Vandoorne, die gesteund werd door zijn meer ervaren teamgenoot Button. "Stoffel heeft een knappe prestatie neergezet dit weekend, ons eerste punt dit seizoen behaald. We werden beide geholpen door incidenten op de piste, maar zoals ik zei, hij heeft een puike prestatie neergezet", aldus de voormalig wereldkampioen.

Foto's: Georges De Coster & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 4 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons