van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Een leerrijke dag"

Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsports
Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsports
Op dezelfde baan waarop hij eerder in november gensters sloeg door er bij zijn tweede uitje met de 530 PK-sterke bolide het serierecord te breken, heeft Stoffel Vandoorne vandaag andermaal indruk gemaakt. Onze landgenoot toonde zich zowel in de morgen- als namiddagsessie de snelste van het lot en bleef als enige onder de 1:40-grens. Van een veelbelovende start gesproken. We vroegen hem even terug te blikken op deze alweer memorabele dag.
  • St. Paul

"Ergens had ik wel verwacht me in de strijd om de top vijf te kunnen mengen, maar als jouw naam dan na afloop helemaal bovenaan de tabel staat is dat uiteraard leuk meegenomen. Na mijn baanrecord hier in november had ik  wel het gevoel het goed te hebben gedaan, maar ergens vroeg zulks wel om bevestiging; bij deze ben ik nu gerustgesteld!

Bedoeling op deze eerste dag na drie maand inactiviteit was weer in het ritme te komen. Dat ging aanvankelijk iets moeilijker doordat het vanochtend nog wat regende en ik nog nooit met deze auto op een natte baan had gereden. Omstandigheden waarin de wagen verrassend weinig grip vond, maar wel een erg leerrijke sessie dus. Naarmate de tijd verstreek, ging de baan drogen en na een uur te hebben gewacht ben ik dan met een nieuwe set rubbers uitgerukt waarmee ik een 1:40.665 lukte, goed voor de snelste tijd.

Stoffel Vandoorne - Fortec
Stoffel Vandoorne - Fortec
Na de middag lag de baan er droog bij en heb ik met dezelfde set verdergewerkt. Net voor ik dan opnieuw met een nieuwe set zou vertrekken hebben we een kleine wijziging aan de set up aangebracht waardoor de auto heel stabiel, maar wat onderstuurd aanvoelde. Mijn 1:39.913 bleek evenwel goed voor de snelste chrono. Da's zo'n acht tienden boven het record, maar hou er rekening mee dat er na de winter en na de regenbui erg weinig rubber op de baan lag en dat de auto na een schakelbak-update zo'n 5 kg zwaarder weegt. Overigens was het 'em hier vandaag niet om een snelle tijd te doen.

De samenwerking met Fortec Motorsports verloopt optimaal; een bende toffe gasten waarmee je naast de job ook al eens lol kan tappen. Van de concurrentie heb ik geen poolshoogte gekregen. Ik zag enkel dat Magnussen deze namiddag een rode vlag veroorzaakte na een draaier waarbij hij tegen de rail terechtkwam."

Foto's: Georges de Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule Renault 3.5 op vrijdag 22 februari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons