van der Horst

Stoffel Vandoorne en DS Automobiles schitterden op het autosalon

Stoffel Vandoorne - DS Automobiles
Stoffel Vandoorne - DS Automobiles
Op vrijdag 20 januari om 20.00 uur was er actie op de Brussels Motor Show. Ter gelegenheid van de ondertekening door Stoffel Vandoorne bij DS Automobiles in het ABB FIA Formule E-kampioenschap maakte de regerend kampioen een dynamische entree in het hart van het Parc des Expositions in de Belgische hoofdstad. Stoffel Vandoorne, nu een DS PENSKE-coureur, arriveerde op de stand van de premiumfabrikant van de Stellantis-groep aan het stuur van een DS E-TENSE FE21 die was getooid in de Belgische nationale kleuren. Het was een nieuw hoogtepunt in de carrière van een eenzitter die sinds zijn allereerste race in Rome in 2021 zegevierde en die het doek liet vallen over het GEN2-tijdperk voor DS: de fabrikant die het record voor de meeste podiumplaatsen in de Formule E in handen heeft en zowel in 2019 als in 2020 tweevoudig titelwinnaar was (zowel teams als rijders).
  • Prospeed Competition
Om hun nieuwe partnerschap in de Formule E vanaf seizoen 9, dat op 14 januari in Mexico van start ging, te vieren, gaf DS Automobiles de Belgische DS PENSKE-coureur de sleutels van een nieuwe DS 7 E-TENSE 4x4 360 in Opéra Bleu Saphir, compleet met Stoffel Vandoorne-logo.
 
Stoffel Vandoorne - DS Automobiles
Stoffel Vandoorne - DS Automobiles
De nieuwe DS 7 E-TENSE4x4 360 werd verfijnd door DS Performance en profiteert rechtstreeks van de expertise van de Franse constructeur en de titels die hij won in de Formule E. Deze sportieve DS7 maakt gebruik van een herlaadbare hybride krachtbron die 360 pk levert, gekoppeld aan een intelligente transmissie met vierwielaandrijving, een bredere spoorbreedte vooraan en achteraan, een 15 cm lagere rijhoogte en brede remmen in de imposante 21-inchwielen. Al die uitrusting geeft hem een bewonderenswaardige wegligging en het soort prestaties dat hem op GT-terrein brengt. De New DS 7 E-TENSE 4x4 360 heeft een acceleratietijd van 0-100 km/u van slechts 5,6 seconden.
 
Zowel op de Formule E-circuits als op de gewone weg kan de regerend kampioen nu profiteren van de nieuwste geavanceerde E-TENSE-technologie van DS Automobiles.
 
De volgende races in seizoen 9 van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap vinden plaats in Diriyah, Saoedi-Arabië, op 27 en 28 januari. Versterkt door een uitzonderlijk rijdersduo in de vorm van regerend kampioen Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne - de enige tweevoudige wereldkampioen in de geschiedenis van het kampioenschap - heeft het meest gedecoreerde merk van het kampioenschap een duidelijke ambitie om nog meer titels te winnen.
 
Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:
Stoffel Vandoorne - DS Automobiles
Stoffel Vandoorne - DS Automobiles
"We wilden een speciaal evenement creëren om de nieuwe samenwerking tussen DS Performance en Stoffel Vandoorne te vieren. En het Autosalon van Brussel leek ons daarvoor de ideale plaats, aangezien het een van de belangrijkste beurzen ter wereld is. Dus maakte onze Belgische coureur - de regerend wereldkampioen Formule E - een dynamische entree op onze stand aan het stuur van een DS E-TENSE FE21, getooid in de Belgische nationale kleuren! Het is een krachtig symbool voor het team, want dit was de auto die het GEN2-tijdperk voor DS Automobiles afsloot met een recordaantal overwinningen en podiumplaatsen. We maakten ook van de gelegenheid gebruik om Stoffel de sleutels te overhandigen van een nieuwe DS7 E-TENSE 4x4 360 die speciaal voor hem werd gemaakt. Een unieke auto voor een unieke coureur!"
 
Stoffel Vandoorne, regerend wereldkampioen Formule E:
"Ik was erg blij om op het Autosalon van Brussel te zijn, en vooral om er te komen met de DS E-TENSE FE21 in de kleuren van België! Er waren veel mensen aanwezig, en het is leuk om zoveel belangstelling te zien voor de Formule E. Ik kreeg ook de sleutels van mijn nieuwe auto: een nieuwe DS7 E-TENSE 4x4 360 in Saphir blauw. Het is een heel elegant sportief model, en ik kan niet wachten om ermee de weg op te gaan!"
 
Belangrijke figuren sinds DS Automobiles de Formule E betrad:
-              90 races
-              4 kampioenschapstitels
-              15 overwinningen
-              44 podia
-              22 pole positions

Stellantis Press/DS Automobiles
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Autosalon op maandag 23 januari 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons