van der Horst

Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries testen IndyCar volgende maand in Sebring

Stoffel Vandoorne feliciteert Nyck de Vries
Stoffel Vandoorne feliciteert Nyck de Vries
Volgende maand, op 6 december om precies te zijn, zullen er testdagen van de IndyCar Series plaatsvinden op het korte circuit van Sebring. De aanwezigheid van Stoffel Vandoorne in Florida met een wagen van Arrow McLaren SP, het team van zijn voormalige baas Zak Brown, was al eerder aangekondigd, Toch blijkt nu dat niet alleen de Rumbekenaar richting Sebring trekt, maar ook Mercedes-teamgenoot Nyck de Vries, om er een wagen van Meyer Shank Racing aan de tand te voelen.
Vandoorne is al een tijdje in beeld bij Arrow McLaren SP. Het team gaat vanaf 2023 een derde wagen inzetten en daarbij dacht Brown nog eens aan de Rumbekenaar om dit zitje op te vullen. Ondertussen was Vandoorne ook al gespot in de IndyCars-paddock tijdens de wedstrijd in Laguna Seca.

Wel verrassend was de aankondiging dat de Vries ook gaat testen. De Fries zal deze test afleggen bij Meyer Shank Racing, dat dit jaar nog de Indianapolis 500 won met Hélio Castroneves. Of dit gewoon een soort van kennismakingsronde is of wel degelijk met het oog op een zitje, liet co-eigenaar Mike Shank in het midden. Al liet hij wel uitschijnen met interesse uit te kijken hoe beide teamgenoten het er van af zullen brengen. Hiermee zijn zij al respectievelijk de tweede en derde naam gelinkt aan de Formule 1, die een IndyCar mogen testen. Vorige maand kreeg Nico Hülkenberg ook zijn kans, maar hij besloot om persoonlijke redenen niet de stap te zetten naar de Verenigde Staten.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 18 november 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons