van der Horst

Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries vertegenwoordigen Mercedes EQ Formula E Team (+ Foto's)

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Vandaag werd tijdens de Frankfurt IAA Motor Show het Mercedes-Benz EQ Formula E Team voorgesteld. Zo kreeg de media eindelijk voor de eerste keer de Silver Arrow 01 voorgesteld en werden ook het duo rijders gepresenteerd die de kleuren van de Duitse constructeur zullen vertegenwoordigen: Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries!
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dat Stoffel Vandoorne met Mercedes zou aantreden in het komende Formule E-seizoen werd verwacht. De Rumbekenaar kon goede resultaten voorleggen na zijn eerste seizoen bij de elektrische éénzitters met HWA Racelab, waarbij hij meerdere malen de Superpole haalde, één pole claimde en een podiumplaats kon veroveren. Toto Wolff sprak meermaals openlijk over het geloof dat hij had in Vandoorne, onlangs nog tijdens de Belgische Grand Prix, waardoor het publiek al vrij vroeg zeker kon zijn dat hij tijdens het komende seizoen de kleuren van de Silberpfeilen zou verdedigen.

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Voor de tweede piloot was het gissen, maar Mercedes koos uiteindelijk voor Nyck de Vries. De Nederlander is dit seizoen actief in de Formule 2, waar hij op dit moment aan de leiding staat met nog vier races op het programma. De Vries werd al door velen getipt als vervanger voor Gary Paffett. De jonge Nederlander ziet de overstap richting de Formule E zeker zitten, al weet hij dat hij nog veel te leren heeft. Ook de samenwerking met Vandoorne ziet hij zeker zitten, gezien zij geen onbekenden voor elkaar zijn, daterend uit de tijd dat beiden nog actief waren in de kartingwereld.

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Als laatste werd de Silver Arrow 01 officieel voorgesteld en de wagen zal, net zoals het Formule 1-team, met een zilvergrijze livery aan de start verschijnen. Terwijl Vandoorne al enige ervaring met de wagen heeft, zal de Vries pas zijn kans krijgen het stuur te nemen tijdens de pre-seasontesten midden oktober. Deze zal doorgaan in Valencia.Foto: Mercedes-Benz EQSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 11 september 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons