van der Horst

Stoffel Vandoorne en Thibaut Courtois tekenen present tijdens Virtual Grand Prix

The Virtual Grand Prix - Red Bull Racing
The Virtual Grand Prix - Red Bull Racing
Aanstaande zondag keert de Formule 1 terug met hun Virtual Grand Prix. Nadat vorig jaar de virtuele races de tijd moest opvullen tijdens de eerste lockdown, besloot de organisatie nu een tweede, hetzij korter, seizoen in te lassen. Zo zullen de virtuele kampioen George Russell en zijn voornaamste rivaal Alexander Albon weer van de partij zijn, maar ook twee landgenoten zijn al aangemeld. Stoffel Vandoorne zal net zoals vorig jaar uitkomen voor Mercedes, terwijl Thibaut Courtois de kleuren van Alfa Romeo verdedigt.
  • STX Motorhomes
Gezien Albon nu officieel F1-piloot af is, zal Williams als enige team met hun twee actuele piloten aantreden. Ferrari koos ditmaal om juniors Marcus Armstrong en Arthur Leclerc in te zetten, terwijl Alpine voor Oscar Piastri en Christian Lundgaard opteert. Haas treedt aan met de broers Pietro en Enzo Fittipaldi en Albon krijgt motorcrosser Jeffrey Herlings als teammaat naast zich. Als laatste al zeker bevestigde piloot is er Vitantonio Liuzzi, die uitkomt voor Scuderia Alpha Tauri. Wie de overige piloten worden is nog niet bekend.

Het kampioenschap zal drie weekends op rij plaatsvinden en gebruikt daarvoor Codemasters F1 2020, waarbij ze deze zondag starten op de Red Bull Ring, om dan naar Silverstone te gaan en af te sluiten in Interlagos. Elke race zal vanaf 19 uur live uitgezonden worden op de sociale media van de F1 zelf.

Foto: Red Bull RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op woensdag 27 januari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons