van der Horst

Stoffel Vandoorne en Thibaut Courtois versus eSports-piloten

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
In tijden dat het Coronavirus heel het motorsportgebeuren stilgelegd heeft, komt eSports met de redding. Vandaag kwam het Youtube-kanaal The Race uit met een race waar een half veld gevuld was met heren als Max Verstappen, Maximilian Günther en Antonio Félix da Costa. Terwijl Veloce eSports uitpakte met #NotTheAusGP waarbij zij ook konden rekenen op een aantal top piloten als Lando Norris, Stoffel Vandoorne en een speciale gast: topkeeper Thibaut Courtois.
Max Verstappen
Max Verstappen
Gezien sinds dit weekend alle races op non-actief gezet werden, trok YouTube-kanaal The Race richting het spel rFactor2 om een strijd toppiloten versus eSports-piloten uit te vechten. Het pakte ook uit met grote namen, tevens met de commentatoren Jack Nicholls - huidig commentator bij de Formule E - en voormalig F1-piloot Jolyon Palmer. Natuurlijk was Max Verstappen de naam naar wie iedereen opkeek, vooral gezien zijn eSports-ervaringen op iRacing, maar het waren de eSports-piloten die het podium bekleedden. Later op de avond pakte ook Veloce eSports uit met een special genaamd #NotTheAusGP.

Kevin Magnussen en Thibaut Courtois
Kevin Magnussen en Thibaut Courtois
Hierbij strikten zij twintig piloten om een halve GP van Australië uit te vechten op F1 2019. Ook hier kregen we een mooie mix van YouTubers als Jimmy Broadbent en Steve "SuperGT" Brown tegen toppiloten als Lando Norris en Stoffel Vandoorne. Verrassing van formaat was keeper Thibaut Courtois meedeed en uiteindelijk zich ook niet liet kennen. Ook hier moesten de echte racers de duimen leggen tegen de eSports-piloten. Thibaut Courtois reed een zeer verdienstelijke race en eindigde op plaats elf. Stoffel Vandoorne daarentegen werd al aangetikt in de eerste ronde en moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijftiende plaats.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op zondag 15 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons