van der Horst

Stoffel Vandoorne enthousiast na formule 1 test met Aston Martin AMR23

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Woensdag kon Stoffel Vandoorne nog eens het stuur nemen van een formule 1. De Belg was uitgenodigd om de tweede van een tweedaagse bandentest op het Circuit van Spa-Francorchamps af te werken voor het Aston Martin Aramco Cognizant F1 team. Vandoorne legde 53 ronden af op het circuit in moeilijke weersomstandigheden.
Pirelli had na de GP van België een tweedaagse test voorzien op het circuit van Spa-Francorchamps. Lance Stroll kwam op dinsdag in actie voor het Aston Martin Aramco Cognizant F1 team, woensdag was het de beurt aan Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het weer zat niet mee, maar op dinsdag kon Stroll 71 ronden afleggen. De dag erna was het de beurt aan Stoffel Vandoorne, die voor de gelegenheid een aangepaste helm en racepak droeg in de groene kleuren van het team. Ook op woensdag was de regen van de partij zodat dat onze landgenoot in de morgen enkel regenrubbers kon schoeien. In de namiddag droogde de piste wat op waardoor de intermediates rubbers konden boven gehaald worden. Op het einde van de dag glunderde Stoffel Vandoorne die aangaf genoten te hebben van de dag ondanks de regen.

Foto's: Aston Martin Aramco Cognizant

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 3 augustus 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons