van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Geen hoge verwachtingen"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Minder dan een week geleden was de McLaren in Frankrijk niet vooruit te branden in een wedstrijd waarin Stoffel Vandoorne er toch in slaagde nog een twaalfde plaats te pakken. Autosport.be schoof donderdag in Oostenrijk aan bij de persbabbel van McLaren om een laatste stand van zaken te krijgen van Stoffel zelf.
  • Prospeed Competition
Fernando Alonso
Fernando Alonso
"De verwachtingen voor dit weekend zijn niet hoog", steekt onze landgenoot van wal. "De karakteristieken van het circuit hier zijn wel anders dan in Paul Ricard, deze baan is bijvoorbeeld een heel stuk korter. Maar in het verleden zagen we hier al dat het middenveld altijd zeer dicht bij elkaar ligt. Het kleinste verschilletje kan hier meteen een serieuze boost op de startgrid betekenen. Als je het verschil met Alonso  bekijkt, moet ik vooral een kleine stap vooruit zetten tijdens de kwalificaties. Bijvoorbeeld een paar kleine verbeteringen aan de auto die voor mij goed werken. We zitten trouwens dichter bij elkaar dan hoe het overkomt, vaak spelen de omstandigheden zelf een grote rol."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Je kan natuurlijk niet om het feit heen dat we gewoon geen competitieve auto hebben. We werken heel hard om deze problemen hef hoofd te bieden, maar zoiets kan natuurlijk niet van dag op dag veranderen. Zo'n proces heeft tijd nodig, ook al om bijvoorbeeld nieuwe onderdelen te produceren. Momenteel zitten we ook met back-to-back races waardoor het nog moeilijker wordt om een stap vooruit te zetten."

Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons