van der Horst

Stoffel Vandoorne genoemd als mogelijke vervanger van Haryanto bij Manor

Stoffel Vandoorne: nieuwe F1-kans?
Stoffel Vandoorne: nieuwe F1-kans?
In de F1-paddock op de Hungaroring gonst het van de geruchten als zou onze landgenoot Stoffel Vandoorne een mogelijke kandidaat zijn om Rio Haryanto's zitje bij Manor in te nemen, mogelijk met ingang van de Grote Prijs van België. Haryanto's budget reikt slechts tot en met de GP van Hongarije en het is zeer de vraag of het management van de Indonesiër daadwerkelijk de nodige pecunia vindt om de rest van het F1-seizoen te bekostigen.
  • St. Paul
Naar verluidt geeft Manor-teambaas Dave Ryan er de voorkeur aan de samenwerking met Haryanto te verlengen maar mocht deze zijn verplichtingen niet kunnen naleven dan wordt het Britse team wel verplicht om voor de rest van het seizoen naar een oplossing uit te kijken. In voorkomend geval lijkt het weinig waarschijnlijk dat die er nog voor de GP in Hockenheim volgend weekend komt.

Vandoorne's werkgever McLaren zou er best voor te vinden zijn om zijn reserverijder voor het restant van het seizoen in het Manor-zitje te droppen. Kwestie van extra F1-ervaring op te doen. Zonder te spreken over de golf van enthousiasme die de inlijving van Vandoorne op de stargrid in Spa in dit Belgenland teweeg zou brengen. De ervaring leert ons evenwel dat er met geruchten best voorzichtig wordt omgesprongen.

Foto: Georges de Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule 1 op zondag 24 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons