van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Ik beleefde vandaag een droomscenario"

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Na negen dagen zwoegen en zweten behaalde Stoffel Vandoorne iets wat door velen in het Formule E-paddock voor onmogelijk geacht werd, de Rumbekenaar pakte zijn allereerste overwinning in het kampioenschap en kon, met behulp van Nyck de Vries, ook de vice-titel op zijn naam schrijven. Tijdens de persconferentie kregen we dan ook te maken met een goedgeluimde, maar zoals gewoonlijk steeds kalme Vandoorne.
  • Heinz Performance
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Het was vandaag een droomscenario. Vanaf het moment dat ik hier aankwam in Berlijn bleef ik maar moeite hebben met mijn kwalificatierondjes, wat frustrerend was aangezien ik daar normaal vrij goed in ben en dat terwijl ik wel de snelheid had tijdens de races. Vandaag had ik echt vertrouwen in mijn wagen waardoor ik een goeie ronde in de kwalficaties en in de Superpole kon neerzetten en ik was overtuigd dat de race goed zou verlopen met de recente prestaties die we al geleverd hadden. Het was een bijna perfecte race en ik ben blij met mijn eerste overwinning in de Formule E."

Antonio Félix da Costa - kampioen Formule E seizoen 6
Antonio Félix da Costa - kampioen Formule E seizoen 6
"Uiteindelijk hebben wij een goed seizoen achter de rug. Eerst en vooral proficiat aan Antonio (Félix da Costa n.v.d.r.), hij was echt op een andere planeet en verdient deze titel. De strijd om de vicetitel lag volledig open, maar ik ben blij dat ik deze toch nog heb kunnen binnenhalen. We waren goed gestart in Riyadh met twee podiums, maar daarna ging het heel de tijd op en neer met gemengde resultaten. We hadden geregeld een goede wagen, maar konden dat niet altijd omzetten in resultaten. Dat vandaag alles werkte - met de pole en de 1-2 met Nyck - betekent een goed einde van het seizoen."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 13 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons