van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Ik bekijk het race per race"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Met twee races achter de rug heeft Antonio Félix da Costa tot dusver een vrij goede zaak gedaan, maar iemand die als een van de grote uitdagers gezien werd vooraf en ook goed op dreef is, is Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar scoorde tot nu toe altijd meer punten dan zijn naaste tegenstanders met een tweede plaats in de tussenstand. Een terugblik op de vorige dagen en een vooruitblik wat Vandoorne de komende dagen verwacht.
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Wat Vandoorne de laatste dagen presteerde, was ronduit fenomenaal. De Rumbekenaar kreeg zijn kwalificatierondjes niet voor elkaar - iets wat hij achteraf wijtte aan een gebrek aan zelfvertrouwen. Toch kon hij zich telkens in de punten knokken. Vooral zijn inhaalactie op Sam Bird en Oliver Rowland - zoals u in het filmpje onderaan kan zien - getuigde van een sterk staaltje stuurmanskunst, al bleef hij daar toch vrij bescheiden bij toen hij de vraag kreeg wat er door zijn hoofd ging op dat moment: "Eigenlijk niets. Het was minder spectaculair dan het oogde. Beide kwamen slecht uit de bocht en ik kon hen sneller inhalen. Daarenboven had ik nog eens extra kracht met de aanvalsmodus waardoor ik ze gemakkelijk kon inhalen. Achteraf zei Oliver dat hij me zelfs niet had gezien tot ik hem voorbij was.".

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Gezien de voornaamste tegenstanders als Maximilian Günther, Alexander Sims en Mitch Evans bijna geen punten scoorden de vorige dagen, bevindt de Rumbekenaar zich samen met Lucas di Grassi op een tweede plaats in de tussenstand. Natuurlijk is het gat tussen Vandoorne en Antonio Félix da Costa met 68 punten vrij groot. Autosport.be vroeg daarom aan Vandoorne wat zijn focus zal zijn de volgende dagen: achter Félix da Costa aangaan of de tweede plaats proberen te consolideren: "Ik denk dat niemand eigenlijk nog denkt aan Antonio. Het is niet onmogelijk, maar 68 punten goedmaken in vier races, dan zouden er toch drastische dingen moeten gebeuren met hem. Mijn focus ligt nu bij de situatie te bekijken race per race, zien dat mijn kwalificatierondjes en race zelf goed verlopen en niet teveel foutjes maken. Meer kan ik niet doen."
  Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 7 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Berlijn 1 en Berlijn 2.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons