van der Horst

Stoffel Vandoorne: "ik moest geen twee keer nadenken"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
We gaan even terug in de tijd, naar de week na de Grote Prijs van Italië. Toen bevestigde McLaren dat Stoffel Vandoorne zou vervangen worden door Lando Norris, tot teleurstelling van zijn fans. Vanaf dan was het gissen naar waar Vandoorne zou trekken. De hoop om nog in de Formule 1 te blijven, doofde verder uit nadat (bijna) alle plaatsjes bezet raakten. Ook de IndyCar was een piste, maar dit gerucht zou even snel verdwijnen als het gekomen was. Daarna ontstond een gerucht dat niet meer zou verdwijnen: Formule E. Sinds maandag weten we het ook zeker: Stoffel Vandoorne vervoegt HWA Racelabs in de Formule E. Deze overeenkomst zou evenwel volledig te danken zijn aan één persoon: Toto Wolff.
Stoffel Vandoorne, Robin Frijns, Felipe Massa en Pascal Wehrlein
Stoffel Vandoorne, Robin Frijns, Felipe Massa en Pascal Wehrlein
Gisteren werd de aftrap gegeven voor de officiële testsessies van de Formule E en vertelde Vandoorne in de persconferentie hoe zijn overgang naar HWA Racelabs tot stand is gekomen. "Het eerste contact met Toto Wolff was er in september tijdens een telefoongesprek. Hij vroeg of ik niet geïnteresseerd was om HWA te vervoegen met hun Formule E-project en ik heb er niet lang over moeten nadenken", verklaarde de Rumbekenaar. "HWA heeft al een rijke geschiedenis, kijk maar naar de titel in de DTM die ze vorig weekend nog binnenrijfden. Dan weet je dat er heel wat talentvolle mensen bij hen aan de slag zijn. Dus wanneer ik de kans aangeboden kreeg en wetende wat de toekomstplannen zijn (Mercedes zal HWA vervangen in seizoen zes), moest ik geen twee keer nadenken."

Stoffel Vandoorne - HWA Racelabs
Stoffel Vandoorne - HWA Racelabs
Toch was het geen succesvolle dag voor Vandoorne. Zo had hij voor aanvang van de collectieve testen amper twee dagen ervaring met de wagen kunnen opdoen en gisteren kwamen bovendien ook de eerste kinderziektes aan de bolide boven. Vandoorne kon 13 rondjes afleggen in de voormiddag, maar mocht tijdens de namiddagsessie alles van de zijlijn volgen vanwege een probleem met de batterijen van zijn wagen. Hierdoor zag hij zijn testmogelijkheden serieus slinken aangezien hij na woensdag vertrekt richting Austin voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten. Toch blijft Vandoorne hoopvol: "Dinsdag was ongetwijfeld een moeilijke dag voor ons aangezien wij veel rijtijd verloren door mechanische problemen. Maar die moeilijkheden zullen er altijd zijn. Het team is compleet nieuw en er moet nog veel gebeuren. Het doel nu is om alles operationeel te krijgen zodat we klaar zijn voor de start van het seizoen in Riyad."

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 17 oktober 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons