van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Ik zit goed in de Formule E"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Gisteren pakte Stoffel Vandoorne zijn eerste overwinning in de Formule E en daarbij tevens de vice-titel, maar lang kon de Rumbekenaar er niet van genieten. Vandoorne wordt namelijk in Barcelona verwacht, waar de reservepiloot bij Mercedes uitgeleend wordt aan McLaren, voor het geval Carlos Sainz Jr. of Lando Norris onverwacht zou uitvallen. Toch kreeg Vandoorne tijdens de persconferentie een interessante vraag voorgeschoteld: gezien hoe het allemaal voor jou verloopt in de Formule E, zou je een zitje in de Formule 1 afslaan?
"Ik ben blij met mijn positie in de Formule E. Het is zeer verfrrissend voor mij om een compleet andere omgeving te ontdekken. Ook de opportuniteit om met Mercedes samen te werken is een unieke kans en daar heb ik bewezen dat ik op de juiste plaats zit met mijn eerste overwinning in het eerste jaar. Ik wilde ook graag meewerken aan de opbouw van het team, eerst met HWA vorig seizoen en nu met het Mercedes team zelf."

"Daarnaast ben ik nog altijd reserve-piloot bij het F1-team. Moest ik de kans krijgen bij Mercedes F1 zou ik ja zeggen, want zij zijn het beste team dat er op dit moment is. Maar voor de rest zit ik vrij goed in de Formule E en dit blijft voorlopig mijn doel."

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 14 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Berlijn 3 en Grote Prijs van Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons