van der Horst

Stoffel Vandoorne neemt deel aan VCO ProSIM SERIES

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Terwijl het raceseizoen er bijna op zit, zal de winter voor veel piloten allerminste een rustige periode zijn. Simracing maakte tijdens de eerste lockdown een echte opmars en het Duitse VCO wil die lijn nog doortrekken in het tussenseizoen. Daarbij organiseert het de ProSIM SERIES, een virtueel kampioenschap op iRacing waarbij een professionele piloot gekoppeld wordt aan een simracer. Recent onthulde VCO de deelnemerslijst, waarop maar liefst 44 teams uit 23 verschillende landen staan en men kan rekenen op toppers, waaronder onder meer Max Verstappen en Stoffel Vandoorne.
  • St. Paul
VCO ProSIM SERIES
VCO ProSIM SERIES
Verstappen zal ongetwijfeld als favoriet bekeken worden. De Nederlander met Belgische roots vormt een team met Maximilian Benecke, de beste simracer ter wereld op iRacing. Qua profs kan men verder nog rekenen op onder meer huidig Formule E-kampioen António Félix da Costa, Romain Grosjean, Ayhancan Güven, Kelvin van der Linde en Stoffel Vandoorne, waarbij de Rumbekenaar werd uitgekozen door Red Bull eSports-piloot Graham Carroll.

De kalender zelf bestaat uit 8 racedagen en de start wordt gegeven op 18 november, waarna er nog twee dagen afgewerkt worden in 2020. De overige datums staan gepland in 2021 met als laatste 31 maart, al kan men nog afwijken afhangend van de kalenders van de kampioenschappen die nog niet bekendgemaakt zijn.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - VCOSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 8 november 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons