van der Horst

Stoffel Vandoorne neemt deel aan virtuele Race of Champions

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Terwijl de meeste virtuele kampioenschappen bijna op hun einde lopen, komt er toch nog ééntje bovendrijven. De organisatoren van de Race of Champions zijn namelijk bezig om een virtuele versie van hun evenement op te zetten, die zal plaatsvinden op 28 juni op Assetto Corsa. Ondertussen hebben er al vier piloten hun deelname bevestigd waaronder Stoffel Vandoorne.
  • St. Paul
Virtuele versie Race of Champions Wembley
Virtuele versie Race of Champions Wembley
Het concept zal exact hetzelfde blijven als bij de voorgaande Race of Champions, een één tegen één gevecht tot er uiteindelijk maar één winnaar overblijft. Voor de virtuele editie kozen de organisatoren voor Assetto Corsa, waar zij zelf circuits kunnen opbouwen en ook hiervoor gaan ze terug in de tijd. Zo zal het circuit van Gran Canaria, dat tussen 1992 en 2003 dienst deed als strijdarena, compleet nagebouwd worden, maar ook het circuit op het befaamde Wembley Stadion in Londen zal gebruikt worden. Hierdoor zullen de piloten zich moeten wagen op een gemixt terrein.

Petter Solberg
Petter Solberg
Tot op heden hebben vier piloten zich al aangemeld voor deze eerste virtuele Race of Champions. Smaakmaker van dienst wordt ongetwijfeld Petter Solberg. De voormalig wereldkampioen rally en rallycross is de laatste tijd veel te zien tijdens simraces, waarbij hij ook al enkele overwinningen behaalde. Ook DTM-kampioen René Rast zal erbij zijn, samen met de Mexicaan Benito Guerra. Als laatste tekent ook een landgenoot present. Stoffel Vandoorne heeft namelijk ook toegezegd en zal toetreden pas gekroond met de titel van de Formula E Race at Home Challenge. Meer namen zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Race of Champions - Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 10 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons