van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Opgave in Parijs is jammer, maar heb in Spa een voordeel"

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Met een podium op zak in Rome en fans die in grote getale afzakten naar Parijs, moest het afgelopen zaterdag een topdag worden voor Stoffel Vandoorne in de Paris E-Prix. Het draaide echter helemaal anders uit. Tijdens de kwalificaties kwam hij niet verder dan de 21ste plaats - wat aangepast werd naar een 19de plek - en tijdens de race moest hij vroegtijdig de handdoek in de ring gooien. Een monoloog van de Rumbekenaar over de chaotische race en een vooruitblik richting zijn debuut in het FIA WEC.
Belgische fans voor Stoffel Vandoorne
Belgische fans voor Stoffel Vandoorne
"Vanaf dat de omstandigheden van droog naar regen veranderden tijdens de race, werd het moeilijk voor iedereen. De bedoeling was vooral om geen fouten te maken en in de wedstrijd te blijven, maar dat is helaas niet gelukt. Oliver Rowland blokkeerde voor mij, waardoor ik moest remmen en waardoor José María López mij langs achter raakte. Door de impact was de auto beschadigd achteraan en moesten we opgeven. Het is jammer voor de fans. Ik kreeg heel veel steun van hen en het is spijtig dat het zo moest aflopen, vooral na het vorige weekend in Rome waar ik op het podium stond. Het toont zo aan hoe snel de dingen kunnen veranderen in de Formule E met acht verschillende winnaars, dus alles is mogelijk."

Voorbereiding op Le Mans

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Ik kijk uit naar de Spa 6 Hours, het zal compleet aanpassen zijn en een nieuwe uitdaging voor mij. Het zal de eerste keer zijn dat ik achter het stuur van de wagen kruip, alvorens een weekend aan te snijden waar ik veel zal moeten leren. Hoe alle procedures werken, maar het zal voornamelijk een grote voorbereiding zijn richting Le Mans. Het is een voordeel dat ik nog een groot deel van de mensen ken van mijn periode bij ART Grand Prix (het team werkt samen met SMP Racing in het FIA WEC n.v.d.r.). Ik heb nog steeds een goede relatie met hen, wat een beetje een voordeel is en mijn debuut toch iets eenvoudiger zou moeten maken."

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 30 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Parijs en 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons