van der Horst

Stoffel Vandoorne opnieuw aan het stuur van de McLaren MP4-31

stoffel Vandoorne
stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne zal volgende week opnieuw plaatsnemen in de McLaren-Honda MP4-31. Onze landgenoot zal één van de testdagen na de Grote Prijs van Spanje voor zijn rekening nemen. Na de komende Grote Prijs staat namelijk een collectieve testsessie op het programma, een test waaraan Sauber eerder al aangaf niet deel te nemen. Vandoorne zal voor het eerst sinds zijn F1-debuut in Bahrein plaatsnemen in de McLaren-cockpit en dat op woensdag 18 mei. De dag voordien zal Jenson Button het testwerk voor zijn rekening nemen; Fernando Alonso blijft aan de kant.
Esteban Ocon
Esteban Ocon
Naast Vandoorne bij McLaren, zien we ook de opvallende verschijning van Esteban Ocon bij Mercedes AMG. De Fransman is niet alleen Mercedes-testpiloot, maar tevens opgenomen in het ontwikkelingsprogramma van de Duitse fabrikant en zal eind deze week ook al plaatsnemen in de Renault tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje. De regerend GP3-kampioen krijgt op die manier de unieke kans om twee moderne F1-bolides aan de tand te voelen op enkele dagen tijd. Ook Williams vertrouwt met Alex Lynn voor één dag op jong talent, terwijl Force India voor beide dagen Alfonso Celis oproept.

Foto: Georges De Coster & FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons