van der Horst

Stoffel Vandoorne test- en reserve-piloot bij Aston Martin F1

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Na het vertrek van Mercedes in de Formule E, is er nu zeker ook een breuk tussen Stoffel Vandoorne en het Duitse Formule 1-team. Want na vier jaar als reservepiloot gediend te hebben bij het Duitse merk, trekt de Rumbekenaar volgend jaar richting Aston Martin F1 Team, waar hij samen met Felipe Drugovich als test- en reservepiloot zal fungeren.
Sebastian Vettel - Aston Martin Cognizant F1 Team
Sebastian Vettel - Aston Martin Cognizant F1 Team
Na het afgelopen seizoen, waar Vandoorne nog de titel pakte in de Formule E en Mercedes ook het teamkampioenschap won, was het nog maar de vraag of onze landgenoot verbonden zou blijven aan het Formule 1-team. Vandaag is het nu zeker dat dit niet meer het geval is, want Aston Martin F1 maakte bekend dat Vandoorne opgenomen wordt in hun rooster. Vandoorne zal voornamelijk de simulaties en ontwikkeling doen bij het team van Lawrence Stroll. Overigens komt hij daar een oude bekende tegen, gezien Fernando Alonso vanaf volgend seizoen ook naar het Britse team trekt.

Hiermee gaat Vandoorne wel een druk seizoen tegemoet, want naast zijn functies bij Aston Martin gaat hij ook aan de slag bij DS Penske in de Formule E, waar hij als titelverdediger samen een team zal vormen met Jean-Éric Vergne.

Foto's: Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op dinsdag 1 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons