van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Top 10 volstaat niet, ik wil winnen"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De start van Stoffel Vandoorne's eerste volledige seizoen in de Formule 1 nadert met rasse schreden. Pakte Vandoorne nog het eerste punt voor McLaren-Honda in 2016 bij zijn debuut in de F1 te Bahrein, dan maakte ook het Britse team een stevige verbetering door ten opzichte van het seizoen 2015. Een zesde plaats in de eindstand 2016 bij de constructeurs was het resultaat, met een tiende plaats bij de rijders voor Fernando Alonso, teamgenoot van Vandoorne dit seizoen. Toch zal Vandoorne ditmaal niet tevreden zijn met louter een top tien plaats...
  • LTF
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Of McLaren dit jaar competitief voor de dag zal komen, valt af te wachten. "Het is moeilijk te zeggen", aldus Vandoorne. "In elk geval wordt McLaren beter. De voorbije twee seizoenen waren niet eenvoudig voor Honda, maar we hebben een gevoelige stap voorwaarts gezet en we hopen dat die trend zich zal verderzetten. Ik hoop dat de wagen competief zal zijn en dat we zullen vechten voor de topposities", aldus Vandoorne.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Of Vandoorne zich richt op de tiende plaats van Fernando Alonso afgelopen jaar? "Nee, in de top tien eindigen is niet het doel, ik wil winnen! We weten echter niet of we nu al races kunnen winnen. Waarschijnlijk zal dat niet het geval zijn dit jaar, maar ik ga het toch proberen. McLaren biedt goede toekomstperspectieven en ik zit op de juiste plaats. Ik geloof in het team."

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 17 januari 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons