van der Horst

Stoffel Vandoorne valt in bij Peugeot

Stoffel Vandoorne - Peugeot 9X8 hypercar
Stoffel Vandoorne - Peugeot 9X8 hypercar
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne maakt tijdens de komende wedstrijd van het wereldkampioenschap uithouding (FIA WEC) een invalbeurt bij Peugeot Sport. Dat schrijft de Franse website Endurance-Info. De West-Vlaming vormt in Fuji een team met Gustavo Menezes en Loïc Duval, door een blessure voor vaste rijder Nico Müller.
Peugeot TotalEnergies - Peugeot 9X8
Peugeot TotalEnergies - Peugeot 9X8
Een blessure aan het sleutelbeen houdt Nico Müller op 10 september van de deelname aan de zesde manche van het wereldkampioenschap uithouding. Peugeot Sport heeft zijn vervanger op de 9X8 #94 nog niet officieel bevestigd, maar Stoffel Vandoorne is sinds dit seizoen de reserverijder bij het Franse merk. Vandoorne racet in de Formula E ook voor zustermerk DS. 

UPDATE: Stoffel Vandoorne heeft op zijn sociale media bevestigd dat hij voor Peugeot zal racen in Japan. Hij wordt dus de teamgenoot van Gustavo Menezes en Loïc Duval, terwijl Jean-Eric Vergne, Mikkel Jensen en Paul di Resta aan boord blijven van de andere prototype van de Franse constructeur.

 


Foto's: Peugeot Sport, Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Endurance Championship op maandag 28 augustus 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons