van der Horst

Stoffel Vandoorne veel te laat op eigen fandag door... motorpech

Stoffel Vandoorne - McLaren Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda
Het zat Stoffel Vandoorne niet mee dit seizoen en dat kwam vooral door de geplaagde Honda-motor die er meer dan eens voortijdig de brui aan gaf. Dat onze landgenoot dan ook nog eens zijn eigen fandag voor het grootste deel moest missen door motorpech tart echter alle verbeelding. Dit keer ging het wel over een vliegtuigmotor en ieder ander plan om toch in Kortrijk te geraken werd danig verstoord door het slechte weer afgelopen zondag.
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda
Een duizendtal fans en een paar honderd VIP's waren al sinds zondagochtend 10u samengestroomd in Worldkarts Flanders Indoor Karting. De kartbaan waar Vandoorne zijn carrière begon is ook de thuisbasis van zijn supportersclub en die maakte er een mooi evenement van, met onder meer ook een exemplaar van de McLaren van onze landgenoot. Alleen stond het geluk niet aan hun zijde, Stoffel werd in de voormiddag al verwacht, maar door het oponthoud duurde het liefst tot 19u30 alvorens hij in Kortrijk raakte. De enkele honderden fans die nog aanwezig waren werden wel op hun wenken bediend met handtekeningen en foto's.

Alle fans kregen van hun idool naderhand ook nog een bericht met excuses en een uitleg over wat er allemaal was misgelopen:
"Beste supporter, bij deze wil ik mij voor vandaag uitgebreid verontschuldigen" ... "De dag begon op de slechtst mogelijke manier met... een motorprobleem! Deze keer hoefde ik niet eens als laatste op de grid te vertrekken, men vroeg mij gewoon om het vliegtuig te verlaten na een uur van vruchteloze technische ingrepen. Op dat moment was het 8u in London Heathrow. We hebben meer dan een uur gewacht en kregen vervolgens aan de gate te horen dat alle vluchten naar Brussel geschrapt waren door de slechte weersomstandigheden. We gaven niet op en hebben de Heathrow Express genomen naar London Paddington en dan een taxi naar St Pancreas Station om zo de Eurostar naar Lille te nemen. We waren echter te optimistisch... alle tickets uitverkocht. We vonden uiteindelijk toch een trein naar Parijs, echter deze had ook al een vertraging van een half uur. We waren uiteindelijk pas om 19u30 in Kortrijk, net op tijd om mij te excuseren bij de nog aanwezige fans."

De meeste fans konden wel begrip opbrengen voor de omstandigheden, waaraan de supportersclub zelf natuurlijk ook niets kon veranderen. Zij beloven wel dat er sowieso nog een tweede fandag komt voor de mensen die een ticket hadden maar hun idool dus niet hebben kunnen ontmoeten.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op maandag 11 december 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons