van der Horst

Stoffel Vandoorne wil schitteren op Paul Ricard

RACB
RACB
Er blijven in de Formula Renault 3.5 nog twee meetings te gaan. Op het Circuit Paul Ricard wil Stoffel Vandoorne zich van zijn beste kant laten zien om zo de kleuren van het RACB National Team te laten schitteren. Stoffel Vandoorne is er de rijder niet naar om de moed te laten zakken. Maar hij blijft wel realistisch. “Ik trek naar de slotfase van het kampioenschap met 36 punten achterstand op Kevin Magnussen”, moet de jonge Belg vaststellen. “Op regelmaat zal het niet makkelijk zijn om die kloof te dichten. Kevin is een te duchten tegenstander. Maar dit wil niet zeggen dat ik de strijd al opgeef. Hoewel het behalen van de titel niet eenvoudig zal zijn, wil ik me wel in een positie plaatsen waarbij ik van de minste fout van de concurrentie kan profiteren.”
  • Prospeed Competition
Een ietwat comfortabele situatie, toch? “Dat denk ik wel, ja! In dit stadium van de competitie hoef ik niet veel meer te controleren en ligt mijn lot niet echt meer in eigen handen. Dat geeft me iets meer vrijheid dan de leider in het kampioenschap. Vanaf nu wil ik schitteren. Ik wil het seizoen op een positieve noot afsluiten.”
De omloop in Le Castellet lijkt dan ook ten zeerste geschikt om onze landgenoot toe te laten hoogstaande resultaten neer te zetten.

“Tijdens de testdagen voor het seizoen liep onze auto er als een trein”, herinnert hij zich. “Zowel op droog als op nat asfalt zette ik toen de snelste tijd neer.”
Een ideale context dus om zich opnieuw in de kijker te rijden, zoals Stoffel tijdens zijn eerste seizoen in de Formule Renault 3.5 al ettelijke keren wist te doen.

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule Renault 3.5 op donderdag 26 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons