van der Horst

Stopt Mercedes op zijn hoogtepunt in Formule E?

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Terwijl Mercedes alle redenen heeft om te vieren vandaag, kwam er voor de race minder goed nieuws betreffende het merk naar buiten. Er wordt namelijk gesuggereerd dat de Duitse constructeur in de voetstappen volgt van Audi en BMW en dus de Formule E zou verlaten. Het merk zal al zeker niet meer aantreden vanaf eind 2022 wanneer de Gen3-wagens worden geïntroduceerd. Daardoor is er ook nog geen zekerheid of het merk met de ster ook volgend seizoen zal aantreden in het kampioenschap.
Toto Wolff
Toto Wolff
Mercedes eindigde in Berlijn het seizoen met zowel de titel bij de piloten als bij de teams, beter kan dus niet. Maar toch kreeg de media na een gesprek met Toto Wolff een tipje van de sluier opgelicht over de toekomst van het merk in de Formule E. Mercedes heeft namelijk nog altijd geen bevestiging gegeven inzake het feit of zij mee de overstap zouden maken naar de Gen3-wagens en het lijkt nu zeker te zijn dat dit niet het geval zal zijn. Al liet de Oostenrijker niet in zijn kaarten kijken en gaf hij aan dat "er een beslissing bij Daimler is genomen"

Daarenboven wordt er zelfs gespeculeerd dat men hetzelfde voorbeeld zal volgen als Audi en BMW, die nog voor de start van het seizoen bevestigden hun fabriekssteun terug te trekken uit het kampioenschap. Al gaf Wolff aan niet zomaar te vertrekken zoals vooral Audi deed: "Als Mercedes zou vertrekken, wat ik niet bevestig, dan moet je een alternatieve strategie hebben. Want we hebben een volledig functioneel team waar we trots op mogen zijn in een kampioenschap dat leuk is. Daarom hebben we een soort van verantwoordelijkheid naar het team en het kampioenschap voor een alternatief als we zouden vertrekken." De beslissing van wat het merk zal doen wordt volgende maand verwacht.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 15 augustus 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons