van der Horst

Haspengouwrally: Straftijd nekt Verschueren, Princen wint

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Nadat Kris Princen de hele dag achter de feiten aanreed, wint hij alsnog de Rally van Haspengouw, de eerste manche van het BRC. Hij hield bij de aankomst amper een seconde over op Verschueren, die na een straftijd van een halve minuut zich tevreden moest stellen met de tweede plaats.
  • LTF
Vincent Verschueren
Vincent Verschueren
In de eerste lus maakte Verschueren (Skoda Fabia R5) een bizar foutje. Enkele veiligheidslinten wapperden over de rijbaan waardoor de Oost-Vlaming uit zijn lood werd geslagen en vroeger dan mocht de aankomende bocht indook. Hij zocht zo snel mogelijk terug de juiste weg op en zette zijn wedstrijd verder, maar de wedstrijdcommissarissen oordeelden dat hij de weg afsneed en bestraften hem met een halve minuut straftijd. "Ik haalde er nochtans geen voordeel uit, integendeel zelfs", aldus Verschueren.

Guillaume de Mévius
Guillaume de Mévius
Op de allerlaatste proef was alles te herdoen. Verschueren leidde met amper 0.2 seconden op Kris Princen (Skoda Fabia R5) maar op de slotproef Horpmaal klokte de Limburger zijn tweede besttijd van de dag (al de rest ging naar Verschueren nvdr.) en volgt zo zichzelf op als winnaar van de Haspengouw. Guillaume de Mévius (Peugeot 208 R5) werd derde op een halve minuut. Marc Timmers (Subaru Impreza s10) en Steve Matterne (Skoda Fabia R5) ronden de top vijf af, voor een sterke Jonas Langenakens (Mitsubishi Lancer Evo X). Sébastien Bédoret (Peugeot 208 R5) en Robin Maes (Skoda Fabia R5) werden zevende en achtste. Mats Van den Brand won de M-Cup en werd negende algemeen, net voor Franky Boulat, tweede in de M-Cup en tiende algemeen.

Snelste historic was Paul Lietaer op de twaalfde stek, maar hij werd uit koers gezet voor het afsnijden van een bocht. Glenn Janssens won zo bij de historics. Bij de Junioren was Niels Reynvoet de beste in zijn Ford Fiesta R2.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Haspengouw.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons