van der Horst

Spa Rally: Straftijd voor Kris Princen doet spanning wegebben

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Door het wisselen van de versnellingsbak heeft Kris Princen een straftijd gekregen van 1'40". Hij vertrok 10 minuten te laat uit het servicepark wat resulteert in een straf 10 seconden per minuut. Hierdoor is de strijd voor de zege onthoofd en is Loix los van alle druk. Spijtige zaak voor de spanning, maar zonder die technische ingreep had de Peugeot-rijder de handdoek in de ring moeten gooien.
“De mecaniciens van DG Sport Compétition hebben werkelijk voor een exploot gezorgd”, legt de leider in het kampioenschap uit. “Ze trokken naar… Le Touquet – waar een manche van het Frans kampioenschap plaatsvindt – om er de nodige onderdelen te halen en herstelden het euvel in een recordtijd, ondanks het feit dat ze die herstelling voor het eerst uitvoerden, in een stresssituatie. Uiteindelijk klokten we tien minuten te laat af bij het vertrek uit het assistentiepark.”

De onfortuinlijke Peugeot-rijder dook van de tweede naar de vierde plaats in de rangschikking, maar kon vrij vlug richting de derde positie klimmen nadat Bernd Casier zijn Ford Fiesta R5 aan de kant moest zetten toen de stuurstang brak tijdens een contact. Na het verdwijnen van Casier kwam de Citroën van Grooten op de vierde positie, maar ook hij kon niet lang genieten van deze tussenstand nadat hij bijna vier minuten verloor en naar de twaalfde positie terugviel.

Ondertussen is Princen aan een indrukwekkende strijd bezig om het gat met Cherain dicht te rijden, maar de Citroën-rijder laat zich niet opjagen en beiden draaien quasi dezelfde chrono’s. De achterstand van Princen bedraagt tijdens de tweede lus nog steeds 44 tellen op Cherain, terwijl Loix uit het gezichtsveld is verdwenen.

Achter dit viertal zijn nog piloten die aan een inhaalbeweging bezig zijn na straftijd. De Nederlander Becx kon profiteren van de straftijden van Verschueren (1min. 30 sec.) en Van Parys (1 min.) om de vierde plaats in te pikken.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 14 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons