van der Horst

Strakka Dome S103 krijgt roll-out in Groot-Brittannië

Strakka Dome S103
Strakka Dome S103
De gloednieuwe Strakka Dome S103 heeft vandaag zijn eerste meters gemaakt. De LMP2, die het resultaat is van een samenwerking tussen de Japanse constructeur Dome en het Britse team Strakka Racing, werkte op een vliegveld nabij Northamptonshire (VK) verschillende sessies af in wat, naar eigen zeggen, een succesvolle roll-out was. De Strakka Dome S103 is een van de vele LMP2 Coupé’s die er aan zitten te komen en is uitgerust met de populaire Nissan VK45 4.5-liter V8 motor.
In de ateliers van Strakka Racing werd dit weekend nog de laatste hand gelegd aan de nieuwe bolide opdat deze vandaag alvast de nodige installatiechecks kon ondergaan, vooraleer af te reizen naar het circuit van Paul Ricard waar eind deze week de officiële FIA WEC testdagen (‘The Prologue’) plaatsvinden. Jonny Kane en Danny Watts namen beide plaats achter het stuur van de nieuwe wagen, zij zullen samen met teameigenaar Nick Leventis dit seizoen uitkomen in de LMP2-klasse van het FIA WEC.

Foto: Strakka RacingDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 24 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons