van der Horst

Strakka Racing met toptrio richting 12 Uur van Bathurst

Strakka Racing - Mercedes AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes AMG GT3
Strakka Racing, het Britse GT-team dat afgelopen winter overstapte van McLaren naar Mercedes, heeft zijn huiswerk klaar voor de komende 12 Uur van Bathurst, openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge. Fabrieksrijders Maxi Götz en Maxi Buhk delen het stuur van een van beide Mercedes AMG GT3 van het Britse team met Alvaro Parente.
Na een moeilijk debuutseizoen in GT3 met de McLaren 650S GT3, klopten de troepen van Nick Leventis met succes aan bij Mercedes om een van de fabrieksteams te worden in de Blancpain GT Series Endurance Cup en de Intercontinental GT Challenge. In beide kampioenschappen brengt Strakka Racing drie wagens aan de start, maar voor de 12 Uur van Bathurst blijft het bij twee exemplaren van de Duitse GT3-bolide.

Strakka Racing - Mercedes AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes AMG GT3
De Duitsers Maxi Buhk en Maxi Götz en de Portugees Alvaro Parente vormen dus het trio op de eerste wagen, terwijl teameigenaar Nick Leventis, David Fumanelli, Lewis Williamson en Cameron Waters elkaar zullen aflossen op de tweede Mercedes.

De 12 Uur van Bathurst vindt plaats van 2 tot 4 februari 2018.

Foto's Strakka Racing

 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op woensdag 10 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12H.
  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons