van der Horst

Strijd om BNL titel gaat verder na wedstrijden in Ostricourt

BNL Karting Series - Ostricourt
BNL Karting Series - Ostricourt
De strijd om de titel in de BNL Karting Series is nog niet gestreden! Voor de derde ronde van het kampioenschap trokken teams en piloten naar Ostricourt. Daar sloeg de BNL voor het eerst sinds 2018 opnieuw zijn tenten op en de wedstrijden op het uitdagende circuit in Noord Frankrijk stelden opnieuw niet teleur.
Mini Max: Jacob Ashcroft blijft maar winnen.
Jacob Ashcroft
Jacob Ashcroft
Er staat momenteel geen maat op Jacob Ashcroft. De jonge Brit blijft maar winnen in de Rotax MiniMax, zo ook dit weekend in Ostricourt. Met twee polepositions en vier zeges was er niemand opgewassen tegen de Dan Holland Racing piloot. Daarachter was de strijd wel spannend met de nummers twee, drie en vier in de eindstand gescheiden door vier luttele puntjes. Lars Lambers kroonde zich met twee tweede plaatsen als best of the rest. Jack Freeman pakt de derde plaats in de eindstand nadat ook hij met een tweede en een derde plaats twee podia wist te behalen. Rory Armstrong werd vierde, Lieke Van Boekel mooi vijfde. 
Junior Max: Schormans klopt Radenkovic

Podium Junior Max
Podium Junior Max
Ook voor het 25 koppig Junioren veld, dat dus iets minder bevolkt was als in Mariembourg, stonden er op zaterdag en zondag twee races gepland. Kasper Schormans wist net als in Mariembourg, de overwinning te pakken. De Nederlander pakte de pole op zaterdag en koppelde daar meteen een zege aan vast in race één. James Anagnostiadis en Mika Van de Pavert hielden Schormans van een nieuwe zege in race twee, maar op zondag bleek Schormans opnieuw onklopbaar met de dubbelzege. Het levert de Nederlander de weekendzege op voor Mateja Radenkovic vooral op zondag sterk voor de dag kwam met twee tweede plaatsen. Timo Jungling werd derde.
Senior Max: Kai Hunter wint vurige finale 

Rotax Senior Max
Rotax Senior Max
Dion van Werven werd op zaterdag de iets wat verrassende polesitter in de Rotax Senioren. Hij ging Yort Van Wijck en Vic Stevens vooraf. Andere rappe mannen als Tommie Van der Struijs, zevende, Ethan Jeff Hall, elfde, Kai Hunter, twaalfde, en vooral Kaï Rillaers, 39e, hadden wat meer werk voor de boeg in de heats. Na de kwalificatieheats leek de rangorde die we kennen uit de twee eerder verreden manches dit seizoen weer hersteld. Kai Hunter pakte de pole voor de prefinale met Lewis Gilbert en Paul Fourquemin op plaatsen twee en drie. Vic Stevens zat er op zijn TonyKart van Daems Racing nog steeds prima bij met een vijfde plaats terwijl Kaï RIllaerts, uitkomend voor Strawberry Racing, een ijzersterke comeback maakte richting de top tien. 
Kai Hunter
Kai Hunter
Met de startvolgorde voor de prefinale gekend kon de strijd om de punten volledig losbarsten. Kai Hunter beschikte op zondag over de beste papieren en won de prefinale voor Gilbert en Stevens. De finale werd een spektakelstuk met een tumultueuze eerste ronde waarin Hunter de leiding moest afstaan aan Lewis Gilbert, die in de daaropvolgende bocht in aanraking kwam met Paul Fourquemin en veel plaatsen verloor. Vic Stevens nam zo de leiding over maar werd een halve ronde later breed gedwongen door Mitch Heijnert en kwam een bocht verder nog in aanraking met Tommie Van der Struijs waardoor hij enkele plaatsen moest inleveren. Sean Butcher kwam zo als leider een eerste keer voorbij op start/finish. De strijd zou echter alles behalve gestreden zijn want Kai Hunter maakte ronde per ronde progressie met Kaï Rillaerts in zijn spoor. Het duurde dan ook niet lang voor Butcher de duimen moest leggen voor een aanstormende Hunter. Met nog dik drie minuten op de klok ging ook Rillaerts voorbij aan Butcher. Al bleven beide heren in gevecht tot in de laatste ronde. Hunter was gaan vliegen en reed uiteindelijk onbedreigd naar de zege. De strijd tussen Rillaerts en Butcher kreeg nog een wrange nasmaak toen ze in de laatste ronde met elkaar in contact kwamen. Rillaerts finishte als tweede maar werd bestraft en ziet zo dus opnieuw door een incident en daarop volgende ingreep van de wedstrijdleiding een goed resultaat teniet gedaan worden. Ethan Jeff Hall profiteerde optimaal en werd tweede, Van der Struijs derde, Butcher vierde en Stevens vijfde. Dankzij de dubbele zege wint Hunter uiteraard deze manche van het kampioenschap voor Gilbert en Vic Stevens.
DD2 & DD2 Masters: Vier zeges voor Tom Braeken

Tom Braeken
Tom Braeken
Hij was in Mariembourg eigenlijk al de beste van het pak maar drie tijdstraffen kostten Tom Braeken enkele posities waardoor de Limburger tevreden moest zijn met een podiumplaats. Gebrand op een goed resultaat pakte Braeken, bijgestaan door Stan Pex, vier zeges. Daarachter ging de strijd om de resterende podiumplaatsen tussen Enzo Bol, Braeken zijn teamgenoot bij SP Motorsport, Maxim Dirickx en Nicolas Guillaume, beiden uitkomend voor Schepers Racing Service. Dirickx en Guillaume speelden het ploegenspel prima en verzekerden zich zo plaatsen twee en drie in de eindstand. Bol werd vierde, Jordy Cleirbout vijfde. In de DD2 Master klasse was de strijd om de zege wat spannender. Nicolas Picot en Morgan Riche verdeelden de zeges al had Picot aan twee tweede plaatsen, in de races die hij niet won, genoeg voor de weekendzege. Riche mocht mee naar podium en dat mocht ook Carl Cleirbout die derde werd.

Foto's: Kartphoto
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 14 augustus 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons