van der Horst

Studenten van Leuvense Groep T ontwikkelen eigen racewagen

Voorstelling CQS Group T Racing Team
Voorstelling CQS Group T Racing Team
Een achttal masterstudenten van de Leuvense Groep T universiteit zijn momenteel al druk bezig met de voorbereidingen van het komend raceseizoen. Zij ontwikkelen en bouwen in het kader van hun opleiding namelijk zelf een 2CV-racewagen die in oktober van volgend jaar zelfs een 24-uursrace zal afwerken in Spa. Het project loopt al sinds 2009 maar elk jaar wordt een nieuwe wagen (de 'Pegasus') gebouwd met telkens weer nieuwe en innovatieve technologieën die dan op het circuit kunnen worden op de proef gesteld.
  • Prospeed Competition
De Pegasus zal 3 wedstrijden afwerken in 2014
De Pegasus zal 3 wedstrijden afwerken in 2014
Zo wordt er momenteel nog volop gewerkt aan nieuwe onderdelen zoals een zelf ontworpen nokkenas, drukbehandelde cilinders en een diffuser, maar tevens wordt de mogelijkheid bestudeerd om een motorwissel te kunnen uitvoeren in slechts tien (!) minuten. Daarnaast verliest men ook het ecologisch aspect niet uit het oog: de Pegasus rijdt op het milieuvriendelijke bio-ethanol (E85).

Wim Heroes bij de zusterwagen van Heroes Concepts
Wim Heroes bij de zusterwagen van Heroes Concepts
De studenten racen bovendien niet zelf met hun wagen maar laten die taak over aan de ervaren Leuvenaar Bert Longin, die samen met zoon Stienes, Thomas Piessens en Steven Vanhoegaerden komend seizoen het stuur in handen gaat nemen. In de zusterwagen van Heroes Concepts vinden we dan weer Wim Heroes die we nog kennen uit de Belgische Renault Clio Cup van begin jaren 2000. Hij zal de tweede auto het komende autosportjaar delen met zijn neef Kobe Heroes.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op dinsdag 17 december 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons