van der Horst

Stuurwiel TCR 2019: de zes finalisten zijn bekend

Samenwerking RACB National Team en Comtoyou Racing
Samenwerking RACB National Team en Comtoyou Racing
36 halve finalisten werden door het RACB National Team onderworpen aan meerdere tests. Zes namen werden weerhouden voor de finale, die zal worden afgewerkt in de infrastructuur van Audi Motorsport Competence in Neuburg, van 25 tot 27 november. De laureaat zal dan worden opgenomen in het RNT en in 2019 een volledig seizoen van de TCR Benelux afwerken, aan het stuur van een Audi RS 3 LMS.
Het TCR Stuurwiel 2019, georganiseerd door het RACB National Team, komt bijna in zijn laatste rechte lijn. Tijdens de afgelopen dagen werden na een eerste selectieronde 36 kandidaten opgeroepen door het RACB National Team.

“Ze hebben eerst een hele reeks fysieke tests afgewerkt, in de Martin’Spa in Genval”, aldus Geoffroy Theunis, manager van het RNT. “Nadien trokken de kandidaten richting de installaties van Comtoyou Racing. Daar mocht elk 15 minuten op een simulator aan de slag, op de omloop van Mid-Ohio, en werden ze onderworpen aan een gesprek met de jury, bestaande uit Marc Duez, Bas Leinders, en mezelf.”

Die proeven lieten toe om vijf finalisten te selecteren. In alfabetische volgorde gaat het om: Mathieu Detry, Benjamin Lessennes, Gilles Magnus, Tom Rensonnet en Cédric Wauters. Tijdens de finale krijgen ze het gezelschap van Maxime Potty, de beste Belgische rijder uit de TCR Benelux 2018 die ook aan de leeftijdsvoorwaarden voldoet.

De zes kandidaten van het TCR Stuurwiel 2019 trekken van 25 tot 27 november naar de infrastructuur van Audi Motorsport Competence in Neuburg. Tijdens die finale krijgt de gebruikelijke jury het gezelschap van Tom Kristensen. De laureaat zal dan worden opgenomen in het RNT en in 2019 een volledig seizoen van de TCR Benelux afwerken, aan het stuur van een Audi RS 3 LMS van Comtoyou Racing.

Persbericht RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 1 november 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons