van der Horst

Succesvol weekend voor Belgium Racing

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing kwam dit weekend in actie op twee fronten. Enerzijds was er de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship, waar Dylan Derdaele zijn Belgische titel verdedigde en Belgium Racing in het totaal drie wagens inzette. Anderzijds was er de tweede afspraak in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Belgium Racing pakte heel wat podiumplaatsen en blikt tevreden terug op het voorbije weekend.
  • Skylimit Events

“Belgium Racing bewees in Zolder wederom zijn collectieve sterkte door op plaatsen 1, 2 en 3 te eindigen in de Porsche Endurance Trophy Benelux, het merkenklassement voor Porsche”, jubelt teameigenaar Patric Derdaele. “Dit is het resultaat van puik teamwerk. Alle rijders presteerden op niveau, waarbij ik in het bijzonder ook de prestatie van Michiel Haverans in de verf wil zetten. Hij werkte zijn allereerste race af op een Porsche van de vorige generatie, maar ontwikkelde een uitstekend tempo en strandde uiteindelijk zowaar op een handvol seconden van het algemene podium. Jammer van de tijdstraf die de wagen van Dylan Derdaele en Michael Cool kreeg, maar dat doet geen afbreuk aan de prestaties van Koen en Kris Wauters. Zij werkten een uitermate solide race af en pakten verdiend de tweede plaats in het algemene eindklassement en de eerste plaats in de Porsche Endurance Trophy. Wat mij wel verwondert, is dat de Audi R8 GT2 - die de wedstrijd won – liefst 2 seconden sneller was, zowel in wedstrijd als bij de kwalificaties. Ik hoop dat de organisatie ingrijpt zodat er een correcte Balance of Performance wordt gehanteerd die een faire strijd op de piste oplevert.”

“Ik heb de wedstrijd verstandig aangevat en getracht de wagen en de banden niet te forceren”, vertelt Koen Wauters die het kuipje van de Ivanti-Porsche #97 deelde met broer Kris. “Daarmee verloren we misschien initieel enkele tienden per ronde, maar later in de wedstrijd konden we terug oprukken richting de kop. De temperatuur en de vele neutralisaties maakten het er niet altijd eenvoudig op, maar we konden wel een stevig tempo rijden. De Audi is weliswaar een klasse te sterk, helaas, maar we besluiten als beste Porsche en dat is op zich een prestatie die kan tellen!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele en Michael Cool reden een degelijke race, maar een penalty voor het overschrijden van de track limits deed hen uiteindelijk net naast de zege grijpen. “De wagen voelde goed en ik ben blij dat we het seizoen konden beginnen met een podium”, besluit Dylan Derdaele. “Tijdens de trainingen en kwalificaties was het wat zoeken en leken we achterop te hinken, maar in wedstrijdomstandigheden konden we wel een vuist maken tegen onze directe concurrenten.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Heel wat ogen waren dit weekend gericht op de 18-jarige Michiel Haverans, die op z’n eentje de wedstrijd over 125 minuten afwerkte. “Ik wist vooraf niet goed wat te verwachten, maar ik denk dat ik de verwachtingen van het team en mijn entourage heb ingelost”, stelt Haverans. “Ik ben uit de problemen gebleven en kon goede en constante tijden rijden. Het enige wat ik jammer vind, is dat ik net naast een podiumplaats grijp. Ik had de snelheid om op het podium te finishen, maar ik verloor enkele seconden met een gele vlag en verkeer en viel daarmee naast het ereschavot. Ik heb echter zoveel bijgeleerd en kijk al uit naar de volgende wedstrijd in Magny-Cours.”

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Ook Steven Brams en Joeri Janssens blikken tevreden terug op de twee races in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux in Hockenheim. “We sluiten af als tweede Belgische wagen in race 1 en derde in race 2 op een circuit dat we niet echt kenden”, verduidelijkt Steven Brams. “We kwalificeerden pas als twaalfde, maar de chrono’s lagen uitermate dicht bij elkaar.  Al bij al hebben we ons goed geamuseerd en zijn we uit de problemen gebleven. We gaan met een goed gevoel terug naar België en dat is het voornaamste.”

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is op 5 en 6 juni op het Franse circuit van Magny-Cours, terwijl de BMW M2 CS Racing Cup Benelux de week nadien herneemt op Circuit Zolder.

Persbericht Belgium Racing Team  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons