van der Horst

Succesvol weekend voor de Belgen in de Formule 4

Charles Weerts - Dragon Motopark F4
Charles Weerts - Dragon Motopark F4
Terwijl de ervaren piloten dit weekend ondermeer in Bathurst aan het werk waren, kwam dit weekend ook de jeugd in actie. Daarbij kwamen drie Belgen aan de start. Charles Weerts en Amaury Cordeel keerden voor de vierde ronde van de F4 UAE terug naar Abu Dhabi om in het voorprogramma van ondermeer de Lamborghini Super Trofeo Middle East te rijden. Zo’n 5.600 kilometer verderop nam Ugo de Wilde deel aan de vierde en laatste manche van het Zuid-Oost Aziatische F4 kampioenschap. Deze manche werd betwist in het Maleisische Sepang, in het kader van de Asian Le Mans Series. Een kort overzicht hoe het de Belgen verging dit weekend.
  • LTF
Charles Weerts in F4 UAE
Charles Weerts in F4 UAE
Desondanks dat Charles Weerts een heus pechweekend beleefde tijdens de voorgaande ronde in Dubai, kon hij toch dit weekend aanvatten als kampioenschapsleider maar met slechts drie punten voorsprong op de Tsjech Tom Beckhäuser. Weerts startte het weekend goed met een tweede plaats in de kwalificaties na Caio Collet en voor de seizoensrevelatie David Schumacher. In de eerste race nam Weerts de leiding vanaf de eerste ronde en gaf deze niet meer af. Hiermee schreef hij dit seizoen een derde overwinning op zijn naam. Tijdens de tweede race, waar men op de grid de top 6 van de vorige race omdraaide, kon de jonge Belg profiteren van technische problemen bij een concurrent om op te schuiven waardoor hij als derde alsnog op het podium eindigde. Helaas zag hij zijn derde race al na de vierde ronde eindigen nadat Schumacher hem aanreed. In de vierde en laatste race van het weekend kwam Weerts net te kort om voor de derde keer op het podium te staan, met een vierde plaats als gevolg. Achter Weerts eindigde Amaury Cordeel op een vijfde plaats, wat ook zijn beste resultaat was over gans het weekend. In de tussenstand heeft Weerts weer afstand genomen van Beckhäuser, maar krijgt nu een nieuwe concurrent in de vorm van David Schumacher. De Duitser, die dit weekend weer twee overwinningen en een derde plaats op zijn naam schreef, ligt op dit moment op 15 punten van Weerts. De volgende manche is gepland op 23 en 24 februari, waar men voor de laatste keer in Abu Dhabi zal racen.
 
Ugo de Wilde in Sepang
Ugo de Wilde in Sepang
Ugo de Wilde was in Thailand de te kloppen man. Met vier overwinningen in zes wedstrijden op zak kwam de Belg aan de start van de vierde en laatste manche van het Zuidoost Aziatisch kampioenschap. Maar aangezien de tegenstand verdubbeld was tegenover in Buriram, ging dit geen gemakkelijke zaak worden. Toch slaagde Ugo de Wilde erin  geregeld vooraan  post te vatten. Tijdens de eerste race startte de jonge Belg op een vijfde plaats en eindigde, na een gevecht met drie andere piloten, op een mooie derde plaats. Tijdens de tweede race lag de Wilde in gevecht met vier andere piloten om de vierde plaats. Helaas moest hij een uitwijkmanoeuvre maken, waardoor hij in het grind belandde in de voorlaatste bocht. Als gevolg hiervan zakte hij af naar P8. Tijdens de derde race was de Wilde in strijd voor de overwinning, maar werd aangetikt door de piloot die dan derde lag in de race met als gevolg dat hij moest opgeven. Tijdens de laatste drie races op zondag, ging het de Belg beter af. In race vier schoof de Wilde al vrij snel op naar plaats twee, maar kwam aan de finish juist acht tienden te kort voor de zege. Uiteindelijk pakte hij in race vijf alsnog de overwinning, al ging dit niet zonder slag of stoot. Na een gevecht met Hibiki Taira kwamen beiden praktisch zij aan zij over de streep. Uiteindelijk haalde de Wilde het met 56 duizendsten op Taira. Tijdens de laatste race kwam de Wilde niet verder dan een vijfde plaats. In de eindstand eindigt Ugo de Wilde op een mooie derde plaats, op geruime afstand van eindwinnaar Daniel Cao.

Foto's: Dragon F4 & F4 SEA
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 6 februari 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons