van der Horst

Suninen achtmaal in een Ford Fiesta WRC in 2018

Teemu Suninen - Ford Fiesta WRC
Teemu Suninen - Ford Fiesta WRC
Teemu Suninen betwist komend seizoen acht manches van het Wereldkampioenschap Rally aan boord van een officiële Ford Fiesta WRC van M-Sport Ford World Rally Team. Een van de meest indrukwekkende WRC-debutanten van 2017 krijgt dus ook in 2018 een kans. Suninen wordt de teamgenoot van regerend wereldkampioen Sébastien Ogier en van de Brit Elfyn Evans.
Suninen debuteerde vorig jaar in de WK-rally van Polen en al bij zijn tweede optreden, in zijn thuiswedstrijd, kon de Fin meestrijden voor het podium. Daarom plaatst M-Sport de 23-jarige rallyrijder in 2018 achtmaal aan boord van een Ford Fiesta WRC; in Zweden, Mexico, Portugal, Sardinië, Finland, Turkije, Wales en Spanje. De ambitie: een eerste podiumplaats veroveren in het WRC.

Daarnaast staan ook de Rally van de Monte-Carlo en de Deutschland Rally op het programma van de Fin, maar dan met een R5-exemplaar van de Fiesta.

"Het is een bewuste keuze om niet alle wedstrijden af te werken", laat de Ford-rijder optekenen. "Zo hoef ik me niet te bekommeren over mijn positie in het kampioenschap en kan ik me volledig concentreren op de rally zelf. Het is vooral de bedoeling om zoveel mogelijk bij te leren."

De derde Ford Fiesta WRC wordt in de Monte-Carlo en in Corsica bemand door de Fransman Bryan Bouffier.

Foto M-Sport Ford World Rally Team

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Rally Championship op zaterdag 13 januari 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons