van der Horst

Super Formula: Fuji: Nabeschouwing van Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Voor Stoffel Vandoorne ging het bij de derde meeting van de Super Formula in Fuji zowel heel goed als iets minder. In de kwalificaties veroverde de vertegenwoordiger van het RACB National Team de pole positie, hoewel hij voor dit weekend nog nooit op deze omloop had gereden. In de wedstrijd moest hij na een remprobleem op acht ronden voor het eind opgeven, net toen hij aanspraak leek te maken op een podiumplaats.
Het is het regenseizoen in Japan. Hoewel het kwik regelmatig tot boven de 30 graden klimt, pakken de donkere wolken zich dikwijls samen. Stoffel Vandoorne, die pas vrijdagochtend in Fuji landde, kon er van meespreken. Dat verhinderde de jonge Belg echter niet om zich tijdens de kwalificaties in de kijker te rijden, hoewel hij nooit eerder op deze bijzondere omloop had gereden.
"Ik maakte gebruik van de natte omloop", lachte de vertegenwoordiger van het RACB National Team. "Ik hou er wel van als er weinig grip is. Ik was dan ook heel blij dat ik me van mijn beste kant kon laten zien. Door deze pole positie in dit hoogstaande kampioenschap was ik meteen gerustgesteld."
 
De race verliep echter volgens een minder gunstig scenario. "Bij de start lag het asfalt voor het eerst sinds vrijdag droog. Ik nam een matige start en lag vierde in de eerste bocht. Ik had geen slecht ritme, maar ook niet echt uitzonderlijk. Gedurende 47 ronden hield ik vast aan de vierde plaats. Aan het eind van het rechte stuk, net toen ik begon te remmen, ging er iets stuk op de auto. De wagen kwam onmiddellijk dwars te staan. Gelukkig raakte ik niets, maar ik kon mijn weg onmogelijk verder zetten. Jammer, uiteraard. Ik had zeker in de top-5 kunnen finishen en belangrijke punten kunnen scoren. Nu heb ik er nul. Gelukkig kunnen we volgende maandag op deze omloop testen. Die ervaring zal met tijdens het vervolg van het kampioenschap zeker van pas komen."

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 18 juli 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons