van der Horst

Super Formula: Motegi: voorbeschouwing van Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne is in Japan dit weekend, om er de 4de manche van het Super Formula kampioenschap te betwisten. Op de omloop van Motegi, de thuisbasis van Honda, zal de vertegenwoordiger van het RACB National Team zeker moeten rekening houden met divers rubber, ook gezien het zeer veranderlijke weer. Maar dat zal hij niet erg vinden.
De vakantie is over voor Stoffel Vandoorne. Sinds maandag is hij in Japan. Alvorens volgend weekend aanwezig te zijn tijdens de Grand Prix van België Formule 1 binnen het team van McLaren-Honda F1, is de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de eenzitters klaar voor een race van de Super Formula in Motegi, de thuisbasis van Honda.
 
Een circuit dat ik heb leren kennen voor het seizoen”, aldus de Belg. “De sessie van twee uur was om de remmen te testen. Dat heeft me de gelegenheid gegeven om een idee te krijgen van dit bijzondere parcours. Het meet 4,801 km en bestaat voornamelijk uit trage bochten. Het is alsof je steeds weer uit een soort ‘stop & go’ situatie komt. Makkelijk om in te halen, zal het niet zijn.
 
Andere moeilijkheid: de temperatuur klimt er tot 36° en het is er zeer vochtig. “Fysiek wordt het bijzonder zwaar, dat is zeker. Je kan ook niet bekomen tijdens een ronde, want je draait zonder oponthoud. Remmen, optrekken, remmen… dat is het zowat. Nu, dat is niet erg, ik heb tijdens de vakantie hard aan mijn conditie gewerkt. Ik ben echt in vorm.”
 
Als het droog blijft, zijn er twee bandenopties: soft en medium. Ook de regen kan een rol spelen. “Deze race zal voor een goed stuk door de strategie bepaald worden, dat is zeker. Omdat het vaak regent in deze periode van het jaar, wordt ook dat een belangrijk element. Voor mij is dat geen probleem, in tegendeel, laat de regen maar komen.” 

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 19 augustus 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons