van der Horst

Super Formula: Okayama: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Na een eerste veelbelovende wedstrijd in de Super Formula op het circuit van Suzuka, met een derde plaats als resultaat, trekt Stoffel Vandoorne relatief voorzichtig richting Okayama. Deze omloop is immers danig verschillend van het eerste circuit op de kalender.
De reserverijder van de F1-renstal McLaren-Honda zal dit weekend de Grand Prix van Monaco niet bijwonen. En daar heeft hij een goede reden voor! Tegelijk wordt immers de tweede race van het Japanse Super Formula-kampioenschap afgewerkt. De omloop waar de vertegenwoordiger van het RACB National Team met zijn bolide van het Dacomo Team Dandelion Racing in actie zal komen toont echter wel enige gelijkenissen met dat in het Prinsdom.

"Daar waar Suzuka bestaat uit lange en snelle bochten zijn er in Okayama nogal wat langzame bochten, dikwijls van 90 graden", legt onze landgenoot uit. "Ander kenmerk van deze 3.7 km lange omloop: er zijn heel weinig uitloopstroken. Dat betekent dat de foutenmarge heel klein is. De vangrails staan echt vlak naast het asfalt!"

Enkele weken geleden kon Stoffel al eens proeven van het circuit. Een testdag die opmerkelijk vlot verliep.

"Klopt. Op de enige testdag die ik er kon afwerken vooraleer ik richting Bahrein moest vliegen zette ik 's namiddags de derde tijd neer. Door dat resultaat trek ik nu vol vertrouwen naar de race van dit weekend, maar ik blijf wel voorzichtig. Op de testdag was het immers maximaal 15 graden. Dit weekend zou het kwik tot 30 graden kunnen klimmen. Die hitte zal ongetwijfeld heel wat veranderen aan het weggedrag van de auto. Ik weet nu al dat het vinden van de juiste set-up niet makkelijk zal zijn."

De jonge Belg geeft toe moeilijk te kunnen inschatten wat hij mag verwachten.
"In Suzuka waren we bij het begin van de meeting niet zo sterk. Nadien liep het beter, maar een podiumplaats behalen in een hoogstaand kampioenschap als dit was toch wat onverwacht. Ik trek dus met dezelfde ingesteldheid richting Okayama: ik geef gewoon het beste van mezelf, zoals altijd."

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 26 mei 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons