van der Horst

Super Formula werkt zonder gêne tweedaagse test af

carrozzeria Team KCMG -  Dallara SF19 Toyota
carrozzeria Team KCMG - Dallara SF19 Toyota
Het is opvallend nieuws temidden van de coronacrisis, maar in Japan heeft de Super Formula afgelopen week zowaar een collectieve test afgerond. Op de Fuji Speedway kwamen tijdens een tweedaagse test verschillende teams in actie, weliswaar achter gesloten deuren. In Japan loopt het leven nog vrijwel normaal, al zijn er ook berichten dat de overheid heeft getracht het aantal besmettingen te minimaliseren. Toch blijft het opvallend dat de Super Formula de collectieve niet afgelastte. De eerste twee manches van het kampioenschap, in Suzuka en Fuji, werden eerder wel al uitgesteld.
Hoewel de teams dus personeel naar de Fuji Speedway afvaardigden, ging dat niet zonder risico en niet zonder bijkomende maatregelen. Elk team werd verplicht enkel in de eigen garage te komen, waarbij er ook mondmaskers werden voorzien en extra controles (op COVID-19-symptomen) werden uitgevoerd. Op dag 1 was Ryo Hirakawa uiteindelijk snelste (1:20.677), voor Nirei Fukuzumi (+0.017) en Toshiki Oyu (+0.036). Nirei Fukuzumi sloot dag 2 als primus af, maar zijn 1:20.785 was globaal gezien pas goed voor de op vier na beste chrono.

Wat betreft de start van het kampioenschap, en eventuele testen, blijft het voorlopig koffiedikkijken. Zoals gemeld zijn de meetings op 4 & 5 april (Suzuka) en 18 & 19 april (Fuji) uitgesteld, waardoor de seizoensopener momenteel gepland staat half mei op het Autopolis-circuit in het westen van Japan. Nick Cassidy won het voorbije Super Formula-seizoen, voor de kampioen van het jaar ervoor: Naoki Yamamoto, die het toen haalde van... diezelfde Cassidy.

Foto: KCMGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 30 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons