van der Horst

Super Trofeo: Spa: Niels Lagrange en Pieter Vanneste starten weekend sterk

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Donderdag stonden er twee vrije trainingen op het programma van de deelnemers aan de Lamborghini Super Trofeo. Loris Spinelli (Antinelli Motorsport) en Vito Postiglione (Imperiale Racing) reden de snelste tijd in respectievelijk de eerste en de tweede sessie. De Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini van Niels Lagrange en Pieter Vanneste begon sterk aan het weekend met een derde en een snelste chrono in de PRO-AM klasse.
  • Hamofa Performance
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Spinelli klokte in de morgen een tijd van 2:23.779 en was daarmee sneller dan Rik Breukers (GDL Racing – 2:25.218) en Jonathan Cecotto (Imperiale Racing – 2:25.497). Philipp Wlazik (Dörr Motorsport) was de snelste in de AM klasse met een vierde tijd algemeen. Pieter Vanneste reed de twaalfde tijd en was daarmee derde snelste in de PRO-AM klasse na Kikko Galbiati (Antonelli Motorsport) en Liang Jiatong (VS Racing). Gerard Van der Horst en William Van Deyzen, beiden Van der Horst Motorsport, moesten in de Cup klasse Juan Perez voor zich dulden.

Forest Racing - Lamborghini Supertrofeo
Forest Racing - Lamborghini Supertrofeo
De tweede vrije training werd lange tijd stil gelegd na een sortie van een van de deelnemers. Vito Postiglione was ditmaal de snelste in 2:20.273 en was daarmee meer dan een seconde sneller dan Yuki Nemoto (VS Racing) en meer dan twee tellen beter dan Philipp Wlazik (Dörr Motorsport), die opnieuw de snelste AM rijder was. Niels Lagrange (Leipert Motorsport) reed een mooie vijfde tijd na Sergey Afanasiev (Art Line Team Georgia) en was daarmee de snelste rijder in de PRO-AM klasse. Het Van der Horst duo kende een moeilijke sessie en zij hopen beter te doen tijdens de kwalificatie. Ook Jan Van Uytsel en Raf Vleugels tekenen present in de Super Trofeo dit weekend, zij komen uit in de AM klasse onder de kleuren van Forest Racing.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 27 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons